Misfits – 1×01 – a Heroes után szabadon

Misfits – 1×01
(Misfits)

Egy élvezhető Heroes? Ez jutott először eszembe a sorozatról, és talán így is van. Az előbb említett Hősök címet viselő alkotást én már a második évad végén elkaszáltam, a következő évad visszhangját hallva nem is rosszul, de a Misfits igazán kiemelkedik a szuperhősös sorozatok közül, és akkor még nem említettem, hogy angol. Innentől kezdve lehet gondolkodni mit is jelent, de a Skins remekül példázza mit is jelent angol kábeles sorozatnak lenni.

Tehát az alapfelállás szerint van öt nem túl tiszta életű fiatal, akiket közmunkára ítéltek. Az első alkalommal rögtön lecsap rájuk egy vihar, és innentől kezdve szuperképességeik lesznek. Csak semmi időutazás, vagy képességmásolás, a Heroes őrültségei kilőve. Szépen lassan ráébrednek mindezekre, miközben egy megőrült felügyelő is kergeti őket, vagy éppen a drámát adják elő különböző változatokban.

A pilotban jelenleg pont az volt a jó, hogy sikerült eltalálni az arányokat. Kaptunk egész szépen tálalt személyi problémákat, kitűnő előadásmóddal, mivel az előbb említett Skinsszel szemben itt nem nyomják le a torkunkon, és tudják megfelelő mennyiségű humorral keverni. Nincs teljesen sötét hangulata az epizódnak, mivel pont ezek a kisebb-nagyobb poénkodások fel tudják annyira dobni, hogy élvezetes legyen.

A dramedy-t még megszórják jól eltalált ijesztgetéssel, vagy valami hasonlóval, természetesen nem horrorfilmnyi mennyiséggel, de annyival, hogy a légkör komorrá vagy legalábbis sötétebbé váljon. Ezzel a hármas együttessel remekül szerepelnek, s a drámát humorral és félelemmel váltogatva nagyszerű kombinációt sikerült összehozni. Ugyan a történetszálakra kíváncsi leszek, mivel ezzel kapcsolatban nem nagyon adtak támpontot, hogy epizodikusságra, vagy inkább szerializált sorozatra gondoljunk.

A zene külön kiemelendő, rég láttam már ilyen szépen illő dalokat, ugyanúgy, mint a Skinsben. Mindig a megfelelő időben és műfajban szólal meg, nem úgy, mint az amerikai sorozatok nagy részében. De hasonlóképpen fontos megemlíteni a főcímet, hiszen kitűnően felvezeti mivel is találkozhatunk a következő percekben, arról nem is beszélve, hogy nagyon szép. A főszereplőkkel egészen sikerült megbarátkozni, nyilvánvalóan angolok, így kicsit más szempontok szerint castingolnak, és ez be is jön nekik, szinte mindig.

Egy remek első részt sikerült elénk rakni, ami egészen friss levegőt engedett be a sorozatok közé, és az angolokra annyira jellemező tulajdonságokkal. Igazi drámaiság némi humorral és szinte tökéletes zenével. Ha nem követnek el nagyobb hibát, akkor remek sorozat lehet belőle, én mindenesetre folytatom, rendkívül kíváncsi vagyok a folytatásra. Az első rész 8/10.


2 responses to “Misfits – 1×01 – a Heroes után szabadon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: