Az idei évad

Lassan három hónapja beindult a 2009/2010-es televíziós évad, s valójában én sem maradtam tétlen. Próbálom magam folyamatosan tartani a szinten, s bár viszonylag sok sorozatot nézek, büszke vagyok magamra, mert a lemaradásaimat csak a feliratok hiányának köszönhetem.

Gondoltam írok némi áttekintést, hogy mi történt az idén, s hogy milyenek az idei évadok. Még évad előtt írtam egy listát, úgy tűnik nem lett minden olyan, mint képzeltem. Próbálom “várási-szint” szerint sorba rakni.

Egyértelműen várt, majdnem rögtön nézős sorozat

House – 6. évad: a hét legjobban várt sorozata, a tavalyi év végi szinten jelentősen túllépett már, és folyamatosan remek epizódokat hoz. (írások)

Stargate Universe – 1. évad: nem is nagyon vártam, az eddigi Stargate sorozatokat nem nagyon követtem, de ez megnyerte a tetszésemet. Van benne hiba bőven, de tudom élvezni és remek szórakozást nyújt. (Pilot)

Californication – 3. évad: a harmadik évad nagyszerű, jobb mint az első kettő. Folyamatosan nevetek, az írók sziporkáznak, és tényleg remek.

Legend of The Seeker – 2. évad: az évadnyitó borzalmas volt, a második rész már annyira nem, de a tavalyi évad után megérdemli a bizalmat, és remélem, hogy folyamatosan jobb lesz. Olykor zavarnak a hibái, s bár eddig csak két rész ment le, lehet látni a változásokat. Nem vagyok benne biztos, hogy jobb lett, de ki tudja, később talán bizonyít.

Középkategória

V – 1. évad: újonc űrlényes sorozat, de így három rész után egy kicsit csalódás. Valahogy az egész íve nem tetszik, s nem vagyok benne biztos, hogy jó fele kezdenek el menni. Ráadásul meglepő módon a képünkbe vágják az összes információt, így még a Lost-stílus rejtélyessége is elmarad. (Pilot)

FlashForward – 1. évad: nagyon jónak indult, de folyamatosan elindult a lejtőn, és most már szinte érdektelenségbe fulladt az egész. A nyomozási részt nem tudják megfelelően kombinálni a magánélettel, az arányt folyton elrontják. Lehetne jobb, de egy jó forgatókönyv nem ártana. (Pilot)

Gary Unmarried – 2. évad: folyamatosan javulás jellemzi, és látszik, hogy értelmes írók ülnek asztalainknál. Normálisan megírt történet egy szituációs komédiánál, már ez is kuriózum. Ráadásul az utóbbi részeken tényleg lehetett nevetni, kimondottan jól sikerültek. (1. évad)

The Big Bang Theory – 3. évad: nekem nagyon ellaposodott az egész, nem érzem már azt a dinamikát, humorosságot, szellemességet, amiért az első két évadban nagyon szerettem. Epizódonként egy-két nevetés még van, de ez már nekem kevés, vagy bizonyosan volt jobb is. (írások a sorozatról)

White Collar – 1. évad: egyetlen nyomozós sorozat, amit nézek, köszönhetően a remek karaktereknek és a köztük lévő összhangnak. Bár ez kissé kezd eltűnni, még mindig tartja a szintjét, és kellemes szórakozás. (Pilot)

Bored to Death – 1. évad: humoros, ironizáló magánnyomozás heti 20 percben. Az évadnak már vége is lett 8 rész után, amelyben kb. fele aranyban volt zseniális és unalmas rész is. (Pilot)

Sorozatok, melyeket lassan már csak megszokásból nézek

Eastwick – 1. évad: már bizonyos, hogy nem lesz 13 résznél több, amiből 7 már adásba is került. Meg van benne az a guilty pleasure érzés, amit a hangulatos, vidám légkör is növel. Már sokszor el akartam kaszálni, de több kiemelkedően jó részt is hozott, így valahogy sohasem vettem rá magam. (Pilot)

Accidentally on Purpose – 1. évad: tényleg vannak jó momentumai, de lassan már olyan kevés, hogy kaszálni fogom. Bizonyos részeken hangosa nevetek, másokon meg el sem vigyorodok. Kár érte, mert már volt rá példa, hogyan kellene ezt megírni, csak nem mindig sikerül. (Pilot)

Star Wars: The Clone Wars – 2. évad: tökéletes példája a rossz sorozatnak, ugyanis annyi idegesítő hibával van tele, hogy egyszerűen nem értem miért nézem. Feltehetően a Star Wars iránti elfogultságból, még ha ez csak egy rossz animációs sorozat. Nálam fiatalabbaknak készítették.(Pilot1. évad)

Glee – 1. évad: hihetetlen, de egyszerűen elvesztette minden varázsát. Az énekeket nem tudom élvezni, s a magánéleti szálak hidegen hagynak. Bekövetkezett, amitől tartottam, és ez az éneklés így már kevés. Az utóbbi néhány részben már talán el sem mosolyodtam. (Pilot1×021×03)

Többiek

Doctor Who: most ilyen felemás évadban vagyunk, csak néhány különkiadást kaptunk idén. Jövő év elejétől lesz az új évad, bár most novemberben volt egy remek special.

Mercy – 1. évad: egy részen vagyok túl, de jelenleg egyedül a feliratok hiányának köszönhetően, s folytatnám. (Pilot)


8 responses to “Az idei évad

 • nyuszisz

  A Vampire Diariest nem nézed? Szerintem egyre jobb.

 • Dominik

  Két rész után úgy döntöttem, hogy nem folytatom, talán télen még megnézek pár részt, de nekem annyira nem nyerte meg a tetszésemet.

 • Desmond Wallace

  A Kaliforgiából én csak az 1. évadot láttam. A kezdés jó volt, de nem igazán nekem való a sorozat. A 2. évad azért már a gépemen pihen.

 • Dominik

  Szerintem folytasd, én rengeteget nevetek rajta 🙂

 • sajtosrolo

  Innen jelenleg csak a V-t, a FF-t, és a WC-t nézem (bár le vagyok velük kicsit maradva), tényleg középkategóriások.

 • Dominik

  Vannak jobban is, próbálkozz 😉

 • June

  A FlashForward-nak szeretnék majd nekiállni, de nekem minden időm leköti a Glee. Nem tudom, de én meg épp ellenkezőleg, mint te, egyre jobban élvezem. A mostani rész is, főleg a vége…
  És Doctor Who. Azóta sem láttam a specialt, pedig jó lenne újra nekiállni a DW-nek, de amióta negyedik évadnak vége, valahogy kiestem belőle.

 • Dominik

  A FF egészen jó, szerintem megéri. DW-t nézd meg, bár csak néhány special van idén, de azok remekek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: