Legend of The Seeker – 2×01

Legend of The Seeker – 2×01
(Legend of The Seeker)

Nem igazán értem, hogy miközben tavaly év végére egészen remek szintre feljött sorozat, most miért süllyedt le újra. Tudom, hogy ez csak az én véleményem, de ez az évadnyitó nekem annyira, vagy annyira sem tetszett, mint a pilot, pedig számomra az volt a legrosszabb. Folyamatosan idegesítő dolgokat követtek el, és olyan érzésem volt, hogy a szünet után az írók sem tudtak visszarázódni a helyes mederbe, miközben lehetőségük egy remek epizód írására lett volna.

Próbálok spoilermentes lenni, nem akarok elárulni semmi fontosat. Először is túlzsúfolták. Túl sok szálat akartak belepréselni, pedig szerintem sokkal jobban mutatott volna 2-3 részben. Kaptunk új szörnyet, birodalmi ellenségeskedést, rablást, sőt, még családi szálakat is. Nem egészen értem, hogy erre így miért volt szükség, jobban is elő lehetett volna adni. Természetesen kötelező dolgokat muszáj volt bevezetni, de a Mord-Sith szál egy az egyben felesleges volt még így, hogy a későbbi “jelek” öt perce való zsúfolását ne is említsem. Hülyének nézik a nézőt, hogy a következő részre elfelejti a három jelet?

Viszont az öt hónap kiesése miatt, s az új évad bevezetésekor még nem lett volna szabad komolyabb információkat, és elvileg meglepetést, meghökkenést okozó dolgokat előadni, főleg nem ekkora mennyiségben. Nem volt megfelelő felvezetése, és így az – elvileg – drámai dolgokat inkább csak untam, egyszerűen nem tudott érdekelni, hogy most bizonyos szereplők meghalnak-e, vagy egyáltalán, mi történik velük.

A karakterek viszont kiemelendően javultak. Több új szereplő is feltűnt, szerencsére az érdekesebbeket hoztak előre. Még sem éreztem azt, hogy megfelelő a dinamika köztük, nem láttam a jól működő kapcsolatot, amit tavaly évvégén már élvezetes volt nézni. A történet érdekes fonala miatt, lényegében lassan a főszereplőt is utálni kellene, és ez elég furán mutat.

A tavalyi visszafejlődés látható jele még a látványnak a gyenge minősége. Megértem, hogy kábeles sorozat, jóval kisebb költségvetéssel, mint egy országos, de ami tavaly év elején is kitűnt, az most még jelentősebb lett. A főszörnynek a kivitelezése, de még a holdfény előtt állás is a néhány évvel ezelőtti technikára emlékeztetett. Később gondolom még korrigálják, csak rossz volt nézni.

Nekem ez így most nem tetszett, elég nagyot csalódtam, mivel tavaly évvégén felállítottak egy olyan szintet, amit most nem sikerült megütni. Nagyon remélem, hogy később javítják a hibákat, mert a sorozat már megmutatta, hogy tud élvezetes lenni, nem értem, hogy most mi ütött a készítőkbe. Ha pontozni kellene, ez úgy 4,5/10 lehetne.


2 responses to “Legend of The Seeker – 2×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: