V – 1×01 – We are of peace. Always.

V – 1×01
(V)

Nálam az év második legjobban várt sorozata (majd jövőre a Day One a nyerő), és meglepő módon tapasztaltam, hogy a pilot tudta tartani a várakozásaimat. Őszintén szólva, csak a nagyon alap helyezettel voltam tisztában, és engem meglepetésként ért, mikor kiderült az idegenekről néhány dolog, még ha valamilyen szinten közhely is. Jó nézettséggel nyitott, s úgy érzem, kellemes sorozat lehet belőle.

Tehát ugye idegenek érkeznek a földre, akik Visitors-nek (Látogatók) nevezik magukat, és mindenki V-nek becézi őket. Természetesen békével jöttek, és technológiát és gyógymódokat adnak némi vízért és vegyi anyagért cserébe. Azonban szépen lassan kibontakozik, hogy még sem minden ilyen szép (ez is természetes), és inkább leigáznak minket. Vagy legalábbis ezt szeretnék.

Hasonlóan a FlashForward-höz, itt is nyomozós-szerűség lesz. Viszont most a karakterek kimondottan szerethetőek. Van egy FBI-ügynök (ezúttal nő), annak fia, egy pap, meg néhány ember innen-onnan, akik le akarják az ellenséget leplezni. A FF-ben csak  a részek során sikerült megkedvelni a legtöbb személyt, de itt tudják úgy tálalni, hogy ne legyen antipatikus személy. Arról nem is szólva, hogy elég bombázó nőt (vagy jóképű férfit, kinek mit) pakoltak bele, hogy emészthetőbb legyen.

Az első rész összerakásilag remekelt. Üresjáratok és felesleges pillanatok nem voltak, vagy legalábbis semmiképpen nem annyi, mint a FF-ben. Kaptunk elég sok információt, hogy folyamatosan érdekeljen az epizód, kérdés, hogy tudják-e ezt tartani. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek némileg szappanozni az egészet, és tovább hígítani, de ez így még most jó volt.

A látványt muszáj kiemelnem, mert (még mindig a FF-höz képest) nagyszerű volt. Az űrhajók kidolgozása, de még az egyetlen robbantás is jó volt, hogy  a többiről ne is beszéljek. Kimondottan szép volt, és mindezt még emelték a színészek. Elizabeth Mitchell, Laura Vandervoort és Morena Baccarin a női oldalon, míg Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman és Scott Wolf a másikon. Mindenki megfelelően oldotta meg a dolgát, de sejtésem szerint a későbbiekben még lesz néhány új szereplő.

Szépen megkomponált első részt készítettek, s bár egy kissé zsúfoltnak tűnik, én ezt az üresjáratok hiányára írom, mivel mindig megkaptuk a kellő mennyiségű információt. A 4 évados tervezés remélem sikeres lesz, és értelmesen folytatják az előkészített szálakat. Ez a pilot legyen 8/10, és én maradok, mert megéri.


6 responses to “V – 1×01 – We are of peace. Always.

 • Desmond Wallace

  A rész vége nekem kicsit összecsapottnak tűnt, de egyébként rendben volt a pilot.

 • Dominik

  Mondjuk igen, elég fura volt, de legalább előrevetítette, hogy mi lesz a későbbiekben.

 • nyuszisz

  Nekem csak a riporter volt szimpatikus, az FBI ügynöknő és a fia. Az idegenekben nem bízom 🙂

 • Dominik

  Bízni én sem bízok, de még mindig szerethetőbbek, mint máshol 😀

 • sajtosrolo

  Tőlem akármilyen igényes kidolgozású lehet az ufó (persze jobb, ha minél hihetőbb), akkor sem fog tetszeni az a része. Nem bírom a sci-fiket.:) A pilotra is szinte csak Elizabeth Mitchell miatt voltam kíváncsi, mert kedveltem a Lostban.
  De azért még pár részig maradok, hátha jó lesz.

 • Dominik

  Jó lesz ez, tessék neki esélyt adni 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: