White Collar – 1×01 – nyomozás élvezhetően

White Collar
(White Collar)

Az epizód után az volt az első gondolatom, hogy “jaj, ne, már megint egy nézős sorozat”, ugyanis ez engem megvett magának. Sikerült úgy feldobni a nyomozást, hogy a közeljövőben is folytassam, és most érzek annyi lehetőséget benne, hogy ne csak tervezgessem, mint a Castle esetében, ami jó volt, de a későbbiekben nincs annyi benne, ami folyamatosan fel tudja dobni a nyomozást. Most megvolt.

Az alapsztori olyasmi, hogy van egy bűnöző, aki az értelmesebb fajtából került ki, tehát három évig kergették, mire elkapták, és aztán hirtelen megszökik. Újra elkapják, míg végül alkut köt az őt elkapó FBI-ossal, tehát tanácsadó lesz az ügynökségnél, mivel olyan eszes. Innentől kezdve együtt nyomoznak, rögtön egy műkincshamisító után erednek.

Ami az egészet nézhetővé teszi, azok egyértelműen a karakterek. Sikerült olyan duót összehozni, akik között a dinamika megfelelően, sőt kimondottan élvezetesen működik. Maga a szélhámos is olyan profi, magabiztos megjelenéssel van, hogy feldobja a légkört, de az ügynök is mosolyra fakaszt bizonyos pillanatokban. A többi karakter, lényegében a többi ügynök (vagy csak a nő?) kellemesen lett megalkotva, s ha a későbbiekben tovább boncolják őket, akkor csak jobb lesz.

A humor, vagy nem is feltétlenül humor, hiszen nem nevettem, vagy nem estem le a székről, de a légkör remek. A feelgood, szinte vidám légkör viszont egy kicsit csökkenti a dráma súlyát, de ez nem biztos, hogy baj. Majd feltehetően látni fogunk még némi szerelmet, meg személyi drámát, de nem feltétlenül szükséges igazi mélységekbe merülni, mert nem lenne indokolt, és elütne a többi résztől.

A nyomozási rész az egy órás epizód ellenére nem volt túl komoly, de ez felróható az első rész kötelességeinek. Alaptörténet, karakterek bevezetése megtörtént, a nyomozásra már annyi idő nem jutott, talán emiatt indokolt az FBI idiótasága, mivel szinte már zavaró volt, hogy mindent a csaló talál ki, és úgy éreztem, mintha amatőrök kapnának ügynöki jelvényt. Majd később ez még javul, remélem.

Nem akartam szeretni, és gondolkodtam, hogy meg sem nézem, mivel nyomozós, és úgy sem fogom folytatni, de ez jó volt. Az az egy óra hamar eltelt, észre sem vettem, de azért remélem beáll a 40 perces részekre. A karakter további kibontásával és izgalmasabb nyomozással hamar nagyszerű sorozat lehet belőle. Hetiben mindenképp folytatom, a pilot legyen 8/10.


5 responses to “White Collar – 1×01 – nyomozás élvezhetően

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: