Eastwick – 1×01

Eastwick – 1×01
(Eastwick)

Először is muszáj leszögeznem, hogy nem láttam az Eastwick-i boszorkányok c. filmet Jack Nicholsonnal. Így körülnézve mindenki ehhez hasonlítja, de nekem nincs alapom, így nyugodtan kijelenthetem, hogy sikerült újra belefutnom egy guilty gleasure sorozatba. A különbség csak az, hogy a pilot alatt élveztem, az epizód után meg gondolkodni kell, hogy miért is szerettem. Mert nem volt rossz, csak nincs benne kiemelhető tényező.

A történet olyasmi, hogy 3 eddig nem barátnő nő egyszerre kívánt valamit egy érmével a szökőkútnál, és a kívánságaik való váltak, plusz kaptak varázserőt is. Eközben megjelenik Eastwickben egy gazdag, de rejtélyes fickó, aki eléggé felborítja a dolgokat. Leginkább olyan az egész, mintha a Charmedet (Bűbájos Boszorkák) kereszteznék a Desparate Housewivesszal (Született feleségek).

Első gondolatommal, és rémképemmel ellentétben valószínűleg nem epizodikus lesz, ami sokat dob rajta. Természetesen a varázslatosdit keverni kell némi szappannal, de igazából nem állt rosszul neki. Sikerült olyan légkört keverni, ami élvezhetővé és már-már szórakoztatóvá tette az első részt. A kérdés megint az, hogy a továbbiakban mennyire tudják az egészet érdekessé tenni.

A karaktereket sikerült kedvelhetővé varázsolni, pedig próbálkoztak azért rossz dolgokkal ellátni őket. Van az anyuka a tinédzser lánnyal (jaj, csak ne hozzák be a tinivonalat, mert megőrülök), meg a fiatal szeretővel, van az 5 gyerekes családanya a rossz férjjel (tüntessék el), és van a csetlő-botló újságírónő (rút kiskacsa effektuson legyenek hamar túl) a nagy szerelemmel.

A színészek több-kevésbé jól megoldják a dolgaikat, s innen-onnan ismerős arcok is felbukkanhatnak. Rebecca Romijn (X-Men filmek), Jaime Ray Newman és Lindsay Price a három boszorka, miközben például feltűnik Matt Dallas (Kyle XY) vagy Ashley Benson (eyecandy). Alapvetően semmi gond nincs, sőt, Newman kisasszony meglepően szerethető.

Látom benne a rosszat, de mégis sikerült szeretnem (guilty pleasure-szindróma). Szerethető karakterek és elfogadható színészek, s ha a forgatókönyv is érdekes lesz, akkor gond egy szál sem. Adok rá 6,5/10-et, és maradok, mivel úgyis elkaszálják.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: