Community – 1×01

Community – 1×01
(Community)

A minőségi szitkomok nem az én műfajaim, no. Be kell vallanom, hogy a kommerszebb típusok sokkal közelebb állnak hozzám. Nevetni itt sem sokat tudtam, s ez nem túl jó egy komédia esetén. Éreztem, hogy jól megírt sorozatról lenne szó, csak valahogy az egésznek nem volt olyan ritmusa, olyan hangulata, ami megragadott volna.

Az alapszituáció valami olyasmi, hogy Jeffet, az ügyvédet lebuktatják és kiderül, hogy nincs legális diplomája, és kénytelen valahonnan szerezni egyet. Belép a közösségi iskolába, és majd valahogy átvészeli a 4 évet. Az iskolába mindenki jár, akit máshova nem vettek fel: az öreg férfi, az elvált családanya, a gimiből kibukott diák. Jeff tanulócsoportot alakít, hogy megszerezzen egy nőt, de valahogy igazi lesz a csoport.

Néhány barát komédiája lenne ez az egész, csak valahogy a humor rész nem nagyon jött be. Kaptunk némi közhelyes tanulságot és csöpögést is, ami ugyan jól állt neki, de ez így kevés egy jó szitkomhoz. Éreztem a forgatókönyv minőségét és láttam, hogy nem mindennapi cucc, de a hangulat nem volt túl ütős ahhoz, hogy lekössön.

A színészek nem emelkedtek ki igazán, a főszereplő Joel McHale nem túl szimpatikus, bár a karaktere sem túl kedvesre van megírva. A nagy név egyébként Chevy Chase lenne, bár nem szerepel sokat, és egyébként is alig ismertem meg. A hangulat inkább giccses volt, mint élvezetes, s emiatt nem sikerült megkedvelni.

Nem fogom folytatni. Nem ragadott meg, pedig jól meg van írva, csak hiányzik belőle az összetevő, ami miatt nézős lenne. Fura karakterek és a megfelelő ritmus hiánya miatt, ez így csak 3/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: