Bored to Death – 1×01

Bored to Death – 1×01
(Bored to Death)

Ez a pilot most azért volt furcsa, mert simán hozott iszonyatosan jó pillanatokat, de elég közepeseket is. Először csak 1-2 percet láttam belőle, méghozzá a jobb részből, és akkor megnyert magára, annyira hangulatos volt. Így egészben nézve azonban csak voltak jobb részei, de az egész valahogy nem állt össze teljes egésszé. A noir hangulat sokszor remekül csapott át komédiává, miközben az önparódia és irónia több válfaját is láthattuk.

A főszereplőnk egy író, akit éppen most hagy el a barátnője. Pénzhiányában és írói válságában úgy dönt munkát keres, méghozzá egyik könyvének a főszereplője, egy magánnyomozó lesz. Azonban az egész alakja paródia-szerű, hiszen füvezik és fehérbort iszik. Mindeközben folyamatosan komédia jelenetekbe kerül bele.

Így most nem tudom leírni, de mikor nyomozót játszik minden pillanatában ott a hangulat, a komédia és a paródia. Azonban néha meg nagyon leül a pilot, és csodálkozok, hogy miért nem sikerült kitölteni tartalommal. Kicsit unalmas, vagy túl lassú üteműre szabták és nem tudott eléggé kitűnni. Fura, hogy a legjobb karakterrel folytatott beszéde volt a leggyengébb.

Ugyanis a barát személyében Zach Galifianakis van, akin nem rég még a Másnaposokban nevethettünk. Főszereplő Jason Schwartzman, aki jól hozza a magánnyomozót. A másik főbb alak az öregedő barát, vagy hasonló, méghozzá Ted Danson, akiben érződik a nagy potenciál, bár ezt még nem sikerült eléggé kiaknázni. Hátha majd később.

Ez így most elég össze-vissza volt, de nem nagyon tudok róla írni. Bizonyos pillanatai 9/10-esek, olyan hangulatosak és ironikusak. Máskor meg valahogy szétesik és gyenge lesz. Próbálok átlagozni, de ez így most 7/10. Folytatom még egy ideig, hátha lesz valami. Mert lehetőség van benne, csak nincs mindig kihasználva. Ezért szeretjük az HBO-t.


3 responses to “Bored to Death – 1×01

  • nyuszisz

    Igaz, néhol leült, de alapjában véve tetszik ez a nyomozókat kifigurázó történet. Nem lehet hangosan nevetni rajta, de mosolyogni igen, Schwartzman általában ilyen karakterek alakít, mint itt, bírom.

  • Dominik

    Alapvetően nekem is tetszik ez a sorozat, s a mosolygás is jó tud lenni 🙂

  • sajtosrolo

    Engem nem tudott lekötni, de talán ha olyanom lesz, megnézem a 2. részt, hátha.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: