Glee – 1×03

Glee – 1×03
(Glee)

Az a baj, hogy az első részes korrektség, és a második rész gyengesége mellé, most sikerült az előző kettőt keverni, és egy tiszta guilty pleasure lett. Alapvetően ez még nem is lenne gond, csak valahogy rémesen furán jött ez így ki. A problémáknak csak egy részét tudták kiküszöbölni, miközben a jó oldalról is csak keveset raktak vissza. A 3. rész minősége az eddigi részekhez hasonlóan hullámzott. De tényleg, néha a Mount Everest és a Mariana-árok közt ugrottunk.

A jó pillanatok – pont mint eddig – az éneklésnek volt köszönhető. Megfelelő mennyiséget és minőséget is kaptunk belőle, az énekesek személye pedig kimondottan humoros volt. Így kissé furán jött ki, hogy kvázi véletlenszerűen bukkannak fel remek hangú emberek, de talán ez a legkisebb gond, amivel foglalkozni kell.

A rossz oldal – szintén az előzőekhez hasonlóan – a tinivonal volt. Akkora közhelyeket és sablonokat sikerült előadni, hogy nem tudtam nevetni. Értem én, hogy valamilyen szinten paródia, vagy valami ironikus humor akar ez lenni, csak éppen nem vált be. Rémesen rosszul mutattak, és értelmét még mindig nem láttam.

Nevetni, vagy akár mosolyogni tényleg keveset sikerült, talán csak az énekléseknél. Jane Lynch karaktere, az előző részbeni sok szereplése után szinte felszívódott, és talán egy jelenete volt (mondjuk az nem volt rossz). Hiányoltam, ugyanis sem a kórusvezető, sem a szerelmes-tanárnő nem tud érdekeset produkálni.

Furcsa volt így nézni a harmadik részt, hiszen ekkora hullámzást még nem láttam. Az egyik jelenetben még élvezzük a remek dalt, s utána, tényleg egyik másodpercről a másikra, mindenféle átvezetés nélkül, egy rémesen közhelyes tiniszerelmet látunk. Nem tudom felfogni, hogy ezt így hogy lehetett berakni, s bár a karakterválasztás sem éppen újító (a meleg, a latin, a kövér), de a szálakat valahogy még sem tudom élvezni.

Folytatni fogom, mert átváltozott guilty pleasure sorozattá, s a dalolászást lehetett élvezni. Az első résznél is problémás volt, hogy mit fognak kezdeni a szálakkal, s most kiderül, hogy semmi sem tudnak. Ha ez alá a szint alá nem megy, akkor az évad végéig próbálok kitartani. Ez így 5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: