The Beautiful Life: TBL – 1×01

The Beautiful Life: TBL – 1×01
(The Beautiful Life: TBL)

Igazából pozitívan csalódtam. Illetve, ez így helytelen. Valójában ennél jóval gagyibbra számítottam, de azért nem tudtam annyira utálni, mint mondjuk a Vámpírokat, de valójában szeretni sem tudtam. Amolyan semleges valami lett, s ha folytatni nem is fogom, annyira nem bánom ezt a 40 percet, ellentétben az előbb említett művel. Ez sem volt sokkal jobb nála, egyszerűen jobban élveztem a guilty pleasure-t.

A sorozat a modellek világát próbálja bemutatni. Főhőseink, a fiatal, segítőkész, nem éppen törtető modell-lány, és a vidéki (Iowa) meglehetősen naiv farmer fiú, akit csak úgy véletlenszerűen felfedeznek egy kávézóban. Eközben mindenhonnan előbukkan egy történetszál, de tényleg annyi szereplővel próbáltak mit kezdeni, hogy kissé káoszos lett az egész.

Úgy kell elképzelni, hogy az egyik sarokból ágyról előugrik a lány sötét múltja, miközben belép a régen sztár, most már kisemmizett modell, s ez alatt a férfimodell drogot árul, mialatt a néger férfi a céljáért minden megcsinál, s a többi. És akkor ebből a katyvaszból lenne a sorozat, csak így nem nagyon sikerült a karaktereket sem megszerettetni, sem kibontani.

Furcsa volt itt majdnem mindegyik klisét látni, de rémisztő módon jól állt nekik. Valahogy olyan érzésem volt, mintha nem is akarnák komolyan venni az egész, inkább csak szórakoznak. Kár, hogy valójában nincs így. A zene itt sem stimmelt, hasonlóan a vámpírokhoz, bár nem éreztem mindig azt, hogy rossz lenne. Voltak jobb pillanatok, amikor az egész hangulat kicsit magával tudott ragadni, csak aztán valami gagyiság kizökkentett.

A forgatókönyv hemzseg a rossz dialógoktól, és egyszerűen azt érzem, hogy teljesen felesleges jelenetek vannak benne. Ezt valahogy ki kellene küszöbölni, mert a közhelytengerben elúszva nem sok jóra bukkanunk. A színészi gárda elég középszerű (itt is), és folyamatosan idegesítettek a buta pillanatok. Nem kellett volna ennyi mindent előszedni egy rész alatt.

Az a baj, hogy rengeteg hibája ellenére sem tudom nagyon utálni (bár ez nem nagy gond), de szeretni sem. Amolyan semleges valami született ebből, és a CW a szokásos motívumait hozta. Nem fogom folytatni, de azért 4,5/10.


2 responses to “The Beautiful Life: TBL – 1×01

  • sajtosrolo

    Én még nézem tovább, de én sem voltam elájulva tőle, csak úgy eltelt a rész. Kíváncsi leszek, hosszútávon mit hoznak ki ebből, ha unalmas lesz, én is megválok tőle.

  • Dominik

    Az a baj, hogy szerintem lesz ennél jobb sorozat is, amit érdemes lenne nézni. Ha nem lenne más, akkor lehet én is folytatnám, de annyira nem győzött meg, hogy mindenképpen akarjam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: