Glee – 1×02

Glee – 1×02
(Glee)

Az egészen korrekt első rész után teljesen meglepődtem mikor rendkívül gyenge második epizódot raktak le elénk. Furcsa, mert a legtöbben teljesen beleszerettek innen a sorozatba, ellentétben velem, ugyanis a végén azon gondolkodtam, hogy ezt így azonnal kaszálni. Az első rész jó pillanatai eltűntek, de úgy, hogy a helyükre nem még jobb, hanem lényegesen rosszabb jött. Nagyon sajnálom.

Számomra megdöbbentő volt a hangkeverés minősége. Nagyon kihallatszott, hogy stúdióban vették fel. Üres tátogásnak tűnt az egész éneklés, és így sokat vesztett az élvezeti tényezőből. Az első részben is csak a zene tudott megfogni, de itt a rémisztő hangkeverés mellett még jóval kevesebbet is kapunk belőle. Az arányt az éneklés és a szálak mellett most elrontották, és így kitűnt, milyen lenne a Glee a CW-n.

A tinivonal elég unalmas sikeredett, elnézést. A szájbarágás túlzottan erőltetett volt, és ezek a gyenge szerelmi szálak sosem tudtak izgatni így előadva. Ugyan az egészbe sikerült humort keverni, de ez így nekem még mindig kevés volt. Most nem éreztem a pilotbeli naivságot, ártatlanságot. Amellett, hogy meglepően sok szexre való utalást eresztettek el, valahogy nem kötött le az egész.

A karakterek viszont még mindig jók. De nem elég felépítettek. A kórus tagjairól konkrétan semmit sem tudunk, ami nagyon meglepő. Viszont a többiek kellemesen árnyaltak, nem kell különösebb magasságokat gondolni, egyszerűen csak nem sima papírmasék. A legjobb még mindig Sue karaktere, a női edzőé, aki ural minden jelenetet. Olyan szövegeket írtak neki, és a színésznő olyan jól eljátssza, hogy rendkívül élvezetes tud maradni.

“- We’re going to bring this club down from within.
(chuckles)
– And I’m going to get my boyfriend back.
– I don’t care so much about that.”

Hogyha ezt a szintet fogják folytatni, akkor részemről kiszállok, mert ez így gyengécske. A szálakban semmi nem fog meg, bár a szövegek nagyszerűek, mégis, valahogy a tálalás hibás. A dalolászásra több hangsúlyt fektetve még jó is lehet. Én csak Jane Lynch (és karaktere) miatt folytatom, még egy részt nézek, hátha ez csak valami átmeneti zökkenő volt. Pontszámilag 4/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: