The Vampire Diaries – 1×01

The Vampire Diaries – 1×01
(The Vampire Diaries)

Őszintén szólva nem nagyon csalódtam. Sem pozitív, sem negatív irányban, és a CW végre elérte, hogy azt kapjam, amire számítottam. Egy viszonylag jellegzetes tinisorozat, ötvözve a Twilightot és a Gossip Girlt. Önmagában ez a kettő sok jót nem vált ki belőlem, de a VD valahogy egészen guilty pleasure lett, ami szerintem egészen jó eredmény a csatorna többi próbálkozása után. Természetesen sok hibája volt, de összességében mégis nézhető (nem nekem).

Az alaptörténet tényleg az előző kettő “alkotás” keresztezéséből jöhetett létre: adott egy fiatal, gimnazista lány, aki elvesztette a szüleit, majd feltűnik a srác, aki mellesleg vámpír. Közben a tinivonalon több, teljesen felesleges és idegesítő szálat kapunk, meglehetősen szokványosan. Az egészet fűszerezi a vámpír gonosz testvére, aki szeret szórakozni (értsd: embereket gyilkolni), miközben a jó tudja magát türtőztetni.

Az a baj, hogy a csatornának olyan jellegzetes stílusjegyei vannak, hogy fényévekről felismerni, hogy hol adják az adott sorozatot. A tinivonalak értelmetlensége és téttelensége, a feleslegesen és rosszul felcsendülő dalok és a közhelyek tömege mind ide tartozik. Ami miatt a pilotot nem kapcsoltam ki 10 perc után a maga a vámpíros lét volt, ugyanis kíváncsi voltam, hogy a Twilight után tudnak-e újat mutatni. Hát nem.

A közhelyek terén a “félelemkeltő” eszközök vitték a pálmát. Azért idézőjelben, mert csak röhögni lehetett a kínosságtól. A varjú károgása és a véletlenszerűen feltűnő köd leginkább nevetséges volt, mint hatásos. Annyi szárazjeget használhattak el a pilotnál, mint egy kisebb koncert teljes készlete. Arról nem is szólva, hogy teljesen felesleges volt, mert semmit nem ért.

A zenéről már mondtam, hogy rossz, de tényleg felesleges volt. Sokszor nem értettem, hogy ide most miért kellett, s főleg miért ilyen, mert nem nagyon találták el a pillanatot. A színészek a szokásos középkategóriát tudták nyújtani, és semmi érdekeset nem kaptunk. Eyecandy-k terén találhatunk néhány (konkrétan kettő) szebb hölgyet (a lányoknak fiút, bár szerintem a legtöbben unszimpatikusak), de ez még kevés.

Az a baj, hogy az egész nem tud újat mutatni, pedig lehetett volna benne több lehetőség is. Alulról súrolja a guilty pleasure kategóriát, és sokaknak bejöhet, de nekem nem. Túl tinisorozatos az egész ahhoz, hogy körmöt rágva várjam a folytatást, de ha nagyon unatkozok (hah), akkor a második részt megnézem. Ez maximum 4/10.


5 responses to “The Vampire Diaries – 1×01

 • sajtosrolo

  Nekem nagyon tetszett. Amúgy sincs bajom a CW sorozataival.
  Nem számítottam semmire, a sztoriról sem tudtam semmi lényegeset, és így szerintem elég jót hoztak ki belőle. És a Twilighttal sem látok sok hasonlóságot, csak itt is középiskola, meg vámpír ember szerelem van.

 • nyuszisz

  Én meg a Gossip Girllel nem látok egyelőre hasonlóságot, csak annyi, hogy tini, de akkor mindegyik tinisorozatot mondhatnám, de akkor sem jött át számomra semmilyen hangulat a GG-ből.
  A zene engem nem zavart, egyszer felismertem az MGMT-t, nem zavart, de nem is gondoltam egyikre se, hogy ezt még meghallgatnám.
  Nekem tetszettek a “félelmetes” részek, sőt ezekből még jöhetett volna több is.

 • Dominik

  A CW sorozataival nekem szinte csak gondom van 😀 A Twilight hasonlóságot a középiskolai vámpír-szerelemtől kezdve, a lány tragikus múltján át az egész hangulatáig éreztem.

  A Gossip Girl hangulatát a sok zenei dalra és a tinivonalak ötletire értettem, bár mondhattam volna 90210-et is. Az egész minősége valahogy ezekre emlékeztet. A félelemkeltés nálam nem igazán működött, bár a vámpírok arckifejezése még jó volt.

 • Desmond Wallace

  A köd hirtelen “felbukkanása” szerintem is elég fura volt. Az biztos, hogy én még maradok, mert nézhetőnek találtam.

  Én CW sorozatokat nem nagyon nézek. Eddig csak a Supnat volt soron, de az szerintem nagyon más, mint a csatorna többi sorozata (Smallville-lel egyetemben).

 • Dominik

  Hm, tényleg, a Supnatot meg a Smallville-t el is felejtettem. A CW részéről ezek még jó sorozatok (bár Supernaturalt nem igazán nézek), csak a többi nem igazán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: