Volt – a Disney válasza a Pixar filmekre

Volt
(Bolt – 2008)

A Disney stúdió az utóbbi időben nem tudott letenni az asztalra komolyabb sikernek örvendő animációs filmet, de úgy tűnik, hogy a Volt végre versenytársa lehet a Pixar animációinak (L’ecsó, Wall-E, Kung-Fu Panda). A közhelyig ismételt sztori közben megkapjuk az családi animációs filmek minden előnyét és hátrányát, de az egész mégis összeáll, és majdnem teljesen élvezhető film kerekedik ki.

Az alapsztori rém egyszerű: a klasszikus kutya hazatérése sztorit annyival csavarják meg, hogy a kutya azt képzeli magáról, hogy szuperhős. Volt ugyanis filmsztár, de ennek nincs tudatában, és tényleg azt képzeli, hogy van lézerszeme és szuperugatása. Azonban valahogy elveszik, és innentől egyszerű, de rendkívül hangulatos road movie-t láthatunk.

A karakterek egészen kellemesek, nem kell komolyat várni, inkább csak szerethetőek. Voltnak két társa akad: egy rajongó, és kissé szédült, leginkább a poén miatt jelen levő hörcsög és a sovány, cinikus macska, aki már csalódott az életben. Külön megemlítendőek még a galambok, akik.. ugyanazt a szerepet töltik be, mint a Madagaszkár pingvinjei. Humorosak, és szórakoztatnak mindenféle szerep nélkül.

A naiv kiskutya hazatérése és ráébredése a barátság és a hűség fontosságára óriási közhely, és közben annyi csöpögés és tanulság van, amennyit nem szégyellnek, de azért elsősorban mégis csak gyerekeknek szánták. Kissé tolakodó és giccses lett a tanulsági rész, de ez a hátránya a filmnek.

Előnye viszont a remek animáció, hiszen a karakterek (látványi) kidolgozása kiváló lett, és tényleg a Pixar filmeket idézi. A hörcsög szőrszálait is láthatjuk, arról nem is szólva, hogy maga Volt is sokat dob a “cukiság” részen. A mozdulatok és a gesztusok szépek és látszik, hogy dolgoztak vele. A háttér és a részletek egyébként szintén jól mutatnak, de csak amolyan középkategóriás animációs film szinten, nem kell várni Wall-E magasságokat.

Kellemes meglepetés, mivel a sok tanulság ellenére is kellemes lendülete van a film nagy részében, bár a végén kicsit leül. Nagyszerű látvány jellemzi a filmet, és a galambok miatt lesz 6/10. Várunk még animációs filmet a Disney-től.


2 responses to “Volt – a Disney válasza a Pixar filmekre

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: