Dragonball: Evolúció – nem kell tagadni, ez gyalázás

Dragonball: Evolúció
(Dragonball Evolution – 2009)

Mindenek előtt jelentenem kell, hogy maga az animesorozat sosem nyert meg magának, talán ha néhány részt láttam. Így amikor rábukkantam erre a filmre, kíváncsian vártam, hogy milyen alkotást sikerül a vászonra adaptálni, de hatalmasat csalódtam. A film még véletlenül sem jó, köszönhetően a rém gyenge forgatókönyvnek, a színészeknek és a rendezői ötleteknek (vagy annak hiányának).

Őszintén szólva, az egyetlen ami tetszett, az a látvány volt. De ezen kívül más nem igazán. Lényegében egy tinifilmbe ágyazott kalandos mozit akartak kihozni, de ez így nem sikerült. A tinijelleg elég hamar kimerült, és az egésznek nem volt tétje. Erre a vonalra rászántak 10 percet, és mindenféle nehezítés nélkül a főhősnek minden sikerült. Arról nem is szólva, hogy később ez a stílus folytatódott.

Nem ismerem sem a mangák, sem az animék történetét, de úgy tudom, hogy körülbelül követi a film. Son Goku, aki leginkább egy lúzerra hasonlít a gimnáziumban, valójában egy hős, akinek a célja, hogy megmentse a világot Lord Piccolo gonoszságától. Össze kell szednie 7 sárkánygömböt, így életre tudja hívni Shem Longot, a sárkányt, aki teljesíti egy kívánságát.

Közben társakra talál, miközben szinte minden közhelyet sikerül elkövetni. A karakterek és az események sablonossága folytán nem tudok mit élvezni, hiszen minden lépés kitalálható. Nem tudják feldobni az egészet, sem a dialógusokban, sem a történésekben. Ha az eredeti Dragon Ballnak rajongója lennék, feltehetően még kevésbé tetszene ez a film.

Az elég borzalmas, ha a kevesebb mint másfél órás játékidőt sem sikerült megtölteni élvezetes tartalommal. A párbeszédek életképtelenek, nem tudnak értelmet csepegtetni az egyébként is elég gyenge forgatókönyvbe. Elkapkodták amit nem kellett volna, és széthúzták, amivel hamar végezni kellett volna. Már az első jelenet is ráébreszti a nézőt, hogy milyen színvonalra számítson. Végig azon gondolkodtam, hogy ez egy paródiafilm-e.

A karakterek rémesen elnagyoltak, és kidolgozatlanok. Egysíkúak és papírmasék, de még a színészek sem tudják őket élettel megtölteni. Son Goku maga a megtestesült közhely, miközben találkozik a szerelmével, egy feltaláló-lánnyal, egy Han Solora emlékeztető (az egyetlen még érdekesebb karakter) csirkefogóval és a kissé szédült mesterrel.

A normálisabb animéktől egyszerűen fényévnyi távolságra van. Látványilag tudott csak valamit felmutatni, de sem a forgatókönyv, sem a karakterek, sem a színészek nem tudnak semmit felmutatni. Legjobb esetben is csak 3/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: