Másnaposok – az ősszel megnézett nyár vígjátéka

Másnaposok
(The Hangover – 2009)

Hohó, egy jó vígjáték? Mondhatnám, hogy a nyár vígjátéka, de mivel már inkább ősszel láttam (ezt támasztja alá a film után majdnem nyakamba kapott vihar is), így egyelőre legfeljebb az ősz humoros filmje lehetne. Ugyanis sikerült egy egészen korrekt történetbe rengeteget poént és feelgood jelenetet csempészni, aminek az összhatása egy élvezhető és szórakoztató film lett. A bevételi adatokat és a visszhangokat látva más is élvezte, nem csak én.

Az esküvős filmekben általában a tetőpontot a legénybúcsú jelenti. Ez a film azonban a vőlegény utolsó két nőtlen napját mutatja be. Felkerekedik a banda, hogy Dougnak Las Vegasban egy igazán jó bulit csapjanak. Mi még figyelemmel követjük a koccintást, de már csak a buli utáni reggelt láthatjuk. A vőlegény eltűnt, és a másnapos banda nyomozást indít, hogy felgöngyölítsék az ügyet.

Az egész lendülete és hangulata magával tud ragadni, amolyan igazi feelgood légkör teszi teljessé a nagyobb poénokat, hiszen több röhögős humor is akad. A fő forrás maga Alan karaktere, hiszen az enyhén őrült alaknak mindig akadnak olyan egysorosai, amelyektől nyugodtan le lehet borulni a székből.

A B-kategóriás krimibe illő ügyben meglehetősen sok furcsaság történik, miközben olyan mellékszereplők tűnnek fel, mint Mike Tyson vagy Heather Graham, vagy akár egy tigris. A főszereplők ugyan nem túl ismert arcok, de remekül játszanak, élükön Zach Galifianakisszal és Ed Helmsszel.

A történet nem lesz igazán közhelyes, és nem nézik teljesen hülyének a nézőt, ami a kevés kiszámítható poénból is ered. A rendező, Todd Phillips (Cool túra) mindig rá tud tenni egy lapáttal, s az egész filmen érezni az összefogottságot, és hogy normálisan meg lett írva a forgatókönyv, még ha csak vígjátékszinten is.

– Gambling? Who said anything about gambling? It’s not gambling when you know you’re gonna win. Counting cards is a foolproof system.
– It’s also illegal.
– It’s not illegal, it’s frowned upon, like… masturbating on an airplane.
– I’m pretty sure that’s illegal too.
– Yeah, maybe after 9/11, where everybody got so sensitive. Thanks a lot, Bin Laden!

Kellemes vígjáték unalmasabb estére, hiszen szinte garantált a remek szórakozás. A jól megírt forgatókönyv és a jó színészek élvezhető filmet tárnak elénk, s ez így nekem egy 8/10-es élmény.


2 responses to “Másnaposok – az ősszel megnézett nyár vígjátéka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: