Glee – 1×01

Glee – 1×01
(Glee)

A tinisorozatokhoz mindig kicsit félve kezdek hozzá, hiszen nem éppen az én műfajom. A 90210 rögtön leírta magát, a Gossip Girlt pedig csak harmadjára sikerült végignéznem. Ezzel ellentétben a Glee teljesen más. Most is jó értelemben fura sorozat. Zenés sorozatnak lehetne nevezni, hiszen 4 percenként felcsendül egy dal, ami jól is áll neki, bár félek, hogy a zenén kívül semmi sem tudja feldobni.

Egy kórus életéről szól maga a történet. Van egy kissé idealista tanár, aki újra össze akarja hozni a kórust. Talál is embereket, de közben belép a képbe a pomponlányok és a sportolók csapata, és a tagok haverjai. A tanár magánéletében sincs minden rendben, de majd szépen boncolgatni fogják a jövőben. A tagokról még sok mindent nem tudtunk meg, de majd idővel.

S hogy mitől jó ez egész? A zenétől. A szinte állandóan szóló, vagy legalábbis gyakran felhangzó daloktól. Olykor régebbiek, olykor újabb dalok, de mindenképpen hangulatosak. Az egész epizódnak ad egy hangulatot, egy feelgood, vidám, szinte mókás légkört.

A karakterek rendkívül szerethetőek, és nem túl közhelyesek. Jól vannak megírva, van bennük élet, és nem lehet őket nem szeretni. Bár valójában semmi újat nem mutatnak. Egyedül a tornatanárnő emelkedik ki jobban, de ő is Jane Lynch (Two and a Half Man-től a The L Word-ig sok helyen szerepelt már) remek színészi játékának köszönhetően.

De, mint már említettem, a zenés-cukormázas-dalolászáson kívül semmi újat nem tud mutatni. A zenei részét túl csak az marad, ami a többi is: egy kavarós, tinisorozat, amit drámának hirdetnek, legalábbis az első rész alapján. Remélem a nagyobb kliséket nem fogják előszedni, és egyáltalán, inkább a dalolászásra koncentrálnak.

Nekem kissé guilty pleasure utánérzetem volt tőle. A zenén kívül nem tudom mit akarnak a jövőben felmutatni, vagy egyáltalán ez a kórus-téma mennyire lesz érdekes. Ez így… 6,5/10. Szeptembertől lehet még maradok egy-két részre.


2 responses to “Glee – 1×01

  • sajtosrolo

    “bár félek, hogy a zenén kívül semmi sem tudja feldobni” Pontosan. Nekem is hasonló érzésem volt a pilot után.
    Jane Lynch nekem nem túl szimpatikus, de ez még talán változhat. A Party Downban sem bírtam.

  • Dominik

    Remélem azért a későbbiekben valami más érdekes is lesz, mint a zene, mert úgy hamar meg fogjuk unni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: