A hercegnő – szerelmi négyszög kosztümökben

A hercegnő
(The Duchess – 2008)

A magyar Pados Gyula operatőri munkája mellett jegyzett film leginkább a kosztümös filmek rajongóinak, illetve a női egyenjogúság hirdetőinek lehet ajánlani. Keira és Ralph játékának köszönhető érdekes és a karaktereket középpontba helyező történet kevés cselekménye is teljesen élvezhető, s kellemes hangulatú lesz.

A film a XVIII. század Angliájába visz minket, ahol a fiatal Georgina lesz Devonshire hercegének felesége, azonban nem minden lesz olyan, ahogy elképzelte. A férfi csak a fiúörökösre vágyik, s közben a feleségével nyers és rideg, s egyáltalán -a korhoz hűen- nem tartja nagyra a nőt. Szeretőt tart, s közben Lady Georgina is megtalálja a szerelemet.

A karakterek érzelmei megelevenednek előttünk, s ehhez nagyban hozzájárul Keira Knightley és Ralph Fiennes remek játéka. A hercegnő életében folyamatosan jelen van a lemondás, az alázat, a beletörődés és a lázadás ereje. Azonban kimutatni semmit sem szabadott, s a színésznő eleget is tesz a szerepének.

A drámai pillanatok mögött előbukkan a szomorú valóság, és érezhetjük döntéseik súlyát, miközben csodálhatjuk a hölgyeket, vagy -hölgyek esetében- a ruhakölteményeket. A kevéske történet kitart a 110 percig, de mégsem unatkozunk egy percet sem.

Sajnos nem tudok róla értelmesen írni, mert fura egy film. Némi szerelmi történettel kevert kosztümös dráma remek színészekkel és zseniális karakterábrázolással. A jelmezért Oscart is kapott. Mondjuk 7,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: