Family Guy – 1×01 és 6×01

Family Guy – 1×01 és 6×01
(Family Guy)

Szinte magam is csodálkozok, hogy míg ennek az animációs sorozatnak a 6. évadjának első része mennyire bejött, addig a pilotot szinte a teljes érdektelenség jellemezte. Tökéletes példáját láttam, hogy mennyire nem szabad a pilot alapján ítélni. Hiszen, ha az első résszel kezdem, akkor nem folytattam volna tovább. De mivel egy másik évadkezdést néztem először, így talán még folytatom is.

A 6×01 remek epizód volt. A plakáton is látszik, hogy lényegében egy Star Wars paródiát láthatunk. A Star Wars IV: A New Hope c. film történéseit láthatjuk – legalábbis amolyan Family Guy szemüvegen át. Humoros pillanatok, és nagyszerű ötletek váltották egymást, és végre egy tényleg igényes paródia került terítékre. A negyven perces játékidő minden pillanatát tudtam élvezni.

A rengeteg popkultúrai, sorozatos és filmes utalás fel tudta dobni az egészet, és szinte végig nevettem. Feltűnt az American Dad! Roger nevű űrlénye, a Doctor Who jellegzetes időörvénye (és az egyik Doctor is), de még a Dirty Dancing betétdala is. A vége felé a Robot Chicken alázás pedig jó hangulatot adott a végének. Paródiaként, mint a 6. évad első része, remekül működött a Family Guy.

Ezzel szemben a pilot maga volt a borzalom, legalábbis szerintem. Bár megismerhettük az alapkoncepciót, és a szereplők nagy részét, de valahogy az egésznek nem látszott a vége. A humor részét szinte észre sem vettem, talán egyszer mosolyodtam el. Egy adócsalás és abból adódó problémákat veszik górcső alá, de nem sikerült normálisan előadni.

Szerencsére, csak 20 perces volt, így hamar vége lett.  A karakterek többségét nem sikerült megkedvelnem (bár a fehér beszélő kutya szimpatikus), bár van itt mindenféle. A zseni, rugby-labda fejű gyerek (úgy 2-3 évesen), a fiatal fiú, a tinédzser lány, az apa és az anya… Nem túl izgalmas és érdekes karakterek.

Teljesen meglepő, hogy a 6×01 remek jelenetei után mennyire nem tetszett a pilot. Nem tudom, hogy folytassam-e, de talán még egy részt megnézek. A humor részt kellene előretolni, hogy valami élvezetes is legyen. A pilot talán 4/10, míg a 6×01 7/10.


5 responses to “Family Guy – 1×01 és 6×01

 • Kiri

  A Family Guy szerintem nagyon nagy! Az első rész tényleg gyenge, javaslom, hogy adj neki még egy esélyt, és nézz meg még pár részt. Nálam Stewie a kedvenc, hatalmas karakter. 😀

 • SpockCooper

  Itt van az én véleményem a sorozatról. Remélem angol hanggal nézed és az angol feliratot javaslom hozzá. Én is az első évadot kedvelem a legkevésbé.
  Valami hasonlót érzek, mint amit a jehova tanúi, akik vasárnaponként hittérítő magazinokat tesznek a postaládánkba. Aki még nem ismeri a Family Guy sorozatot, annak tudomására kell hozni, hogy ideje megtérnie, különben pokolra jut. ,,Futtatásához” nem rendszerkövetelmény az angoltudás, de erősen ajánlott.

 • Dominik

  Lényegében magyarul nézem, de a következő rész(eket) angolul terveztem. Látom, hogy többen is kedvelik, mindenképpen adok még neki egy esélyt. Hátha.

 • Mithril

  Mindenképpen folytasd, a Family Guy hihetetlenül jó 😀

 • Dominik

  Úgy látom, tényleg mindenkinek tetszik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: