Legend of The Seeker – 1×01-02

Legend of The Seeker – 1×01-02
(Legend of The Seeker)

A fantasy műfaja egyértelműen a kedvenceim közé tartozik. Ezt muszáj leszögeznem, mert szerintem ez nem sikerült a legjobban. Nem tudom, hogy könyvben mennyire működik, mert a vásznon nem tökéletes. Sajnos a rengeteg klisé olykor fantasy sajátosság, a kivitelezés gyengesége pedig betudható a készítő studiónak, illetve a kábeltévés adásoknak. Persze nem egy újabb Hercules vagy Xena született, annál kicsit élvezhetőbb, de még lenne mit tökéletesíteni.

Sajnos a klasszikus, általam kedvelt high fantasyhez gyakran hozzátartozik a klisés, sablonos történet. Ami alapvetően nem gond, mert minden az előadásmódon múlik. A Seeker egy általános hős sztori: van egy ifjú férfi (Richard), aki megtudja, hogy nagy dolgokra hivatott, s társként kap egy nőt (Kahlan), egy varázslót (Zedd), meg pár random férfisegítőt (Chase). Fontos küldetése, hogy legyőzzőn egy nagy ellenfelet (aki lehetőleg gonosz varázsló), aki az egész világot az uralma alá akarja vonni.

Mindezt szépen megkaptuk. Ezzel tényleg nem lenne gond, ha normálisan adnák elő, de itt tényleg csak egyszerű közhelyhalmaz lett belőle. Bár kíváncsi leszek, hogy epizodikus lesz-e a továbbiakban (Hercules-Xena stílusban) s közben haladnak a cél felé, vagy hamar találkoznak a gonosszal.

A látványt tekintve voltak érdekes húzásai. Furcsán alkalmazták a lassításokat (ami egyébként bejött), de az odavetítések például rosszul voltak kivitelezve. Hiába, kábeladó. Egyébként akciódús volt a pilot nagy része, s bár néhol feleslegesen leült, lehetett élvezni.

A színészgárda még egész ügyesen szerepelt. A főhősünk kissé szánalmas képet nyújtott, és még véletlenül sem tudom elhinni neki, hogy ő most akkor valami hős, s emellett Kahlan, a társnő, azonkívül hogy szép, mást nem nagyon tud felmutatni. Egyébként a többség rendben van, talán a gonosz lehetne úgy 30 évvel idősebb, és kissé őszebb, de még elfogadható.

Nem mondhatom, hogy nagyon szerettem, mert gyakran idegesített, mégis guilty pleasure szinten mozog. Néhány részt még bepróbálok, kíváncsi vagyok, hogyan működik a továbbiakban, de valószínűleg csak a fantasy-kedvelésem miatt. Próbálok normálisan értékelni, így 5,5/10.

Reklámok

2 responses to “Legend of The Seeker – 1×01-02

  • Desmond Wallace

    A következő részek gyengébbek, de a hatodiktól javul a sorozat, aztán a 8-9. rész nagyszerű. Ha az sem jön be, akkor fölösleges folytatni. Bővebb véleményem: http://desmondwallace.freeblog.hu/archives/2008/11/03/Legend_of_the_Seeker_premier/

    Milyen odavetítésre gondolsz. A látványra szerintem nem lehet panasz. Ezt majd meglátod a folytatásban.

  • Dominik

    Épp most fejeztem be az ötödiket, de ezek szerint akkor jobb is lesz. De olvastalak 🙂

    Nekem a (dupla)pilotban kicsit kitűnt az odavetített hátterek látványa. Például mikor a Határnál járnak, s mögöttük látszik a Határ zöld fénye. Azt hiszem ez volt az egyik, amit észrevettem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: