Castle – 1×01

Castle – 1×01
(Castle)

Azt hiszem, egyre inkább érzem, hogy miért nem darálok én nyomozós sorozatot. Egyszerűen nem tud igazából izgatni ez a típus, és ha nem tudják feldobni valamivel, mint mondjuk az NCIS-ben remek karakterekkel, vagy mondjuk a NUMB3RS-ben egy kis matematikával, akkor az egészet végigalszom. Azért a Castle esetében nincs erről szó, de egyszerűen nem tudott lekötni.

Pedig az alap valahol megkívánná, ugyanis itt sem a nyomozáson van a hangsúly, mert az kiszámítható és közhelyes, hanem sokkal inkább a karaktereken. Egészen konkrétan a főszereplőn, bizonyos Richard Castle személyén, aki egyébként krimiket ír. Úgy kapcsolódik bele az egészbe, hogy egy gyilkos az ő könyvei alapján irtja az embereket, ekkor hallgatják ki, majd később fel is kérik, hogy segítsen a nyomozásban.

Van mellette egy nyomozónő is, aki szinte tökéletes ellentéte Castle-nek. Az író ugyanis laza, kiállhatatlan, nagyképű, játékos és hülyéskedő, ráadásul állandóan valami sztárnak képzeli magát (mondjuk az is). A nyomozónőnek van néhány társa is, nem hiszem, hogy komolyabb figyelem fog rájuk irányulni a közeljövőben. Ezzel szemben, az írónak van egy lánya, aki vele él, na ő még érdekes alak volt. Kissé stréber típus, de fiatal és kalandvágyó, ráadásul több humoros pillanatot szervezett, hasonlóan Castle anyjához, aki szintén velük él, és állandóan idős hapsikat szed fel.

Igazából remek hangulat uralkodott, de Castle egymaga vitte a hátán a sorozatot, bár ez remekül állt neki. A többieken nincs hangsúly, s emellett még érdekes eseteket sem nagyon sikerült belevinni. Sokkal inkább sablonos, és egyszerű, és semmi újdonság nincs benne.

Nem rossz sorozat lesz ez, némi humorral és gyilkosságokkal, néhány érdekes karakterrel, de remélem a közeljövőben az esetek is érdekesek lesznek. Nem vagyok krimisorozat rajongó, így igazából nem fogom folytatni, maximum nyáron, ha nagyon ráérek. Talán… 6,5/10. Lesz ez még jobb is.


2 responses to “Castle – 1×01

  • sajtosrolo

    Darálni én sem tudnám, de hetiben nagyon tetszett.
    Ha Nathan Fillion azért még szimpatikus volt, javaslom a Firefly-t, a karakter, amit alakít, bizonyos szempontból hasonló, és az még darálva is jó.:)

  • Dominik

    Hm, hallottam már róla, talán meg is nézem 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: