Gary Unmarried – 1. évad

Gary Unmarried – 1. évad
(Gary Unmarried)

A Gary egy tipikus szitkom. Mert míg a How I Met Your Mother  a Rules of Engagementtel, addig a Gary Unmarried a Two and a Half Mannel tud remek társat alkotni. A poénok hasonlósága, az egész hangulata (plusz említhetem még az aláröhögést, a többkamerás szitkom létet, annak minden tulajdonságával, mint a kevés helyszín) és a karakterek is hasonlítanak.

Gary egymaga elvitte az egész évadot, bár meg kell hagyni, hogy a többi karakter is erősödött. A volt-feleség, Allison folyamatosan feltűnik, és jobbnál jobb párbeszédeket folytatnak. Viszont egy szépen megírt történettel eltűnt Allison új barátja, egészen az évadzáróig, ahol fenomenális befejezést hagyott maga után. Gary új női sem kaptak nagy szerepet, ami nem is baj, hiszen így történet kerítése helyett csak a poénok röpködnek.

Viszont feltűnt a színen Gary apja, akinek ugyan kellemes egysorosokat köszönhetünk, mégis, érdemben nem sokat tesz hozzá, és szerintem felesleges lépés volt behozni. Hasonlóképpen vélekedek Gary féltestvéréről, aki remélem nem marad a következő évadra.

A gyerekek ezzel egyidőben háttérbe szorultak, és már alig kapnak jelenetet. Nagyon elhalkultak, s a karakterük sem kap sok izgalmat. Tom, néhány csajozós jeleneten kívül alig szerepel, Louise meg csak a háttérben szerepel, még ennyire sincs jelen. Ezt sajnálom, mert az elején még remek karakterük volt.

Viszont a történet nagy részét már csak a családra helyezik, hisz míg régebben volt néhűny munkahelyi poén, vagy jelenet, addig a végére szinte teljesen eltűnt. Bár nem biztos, hogy kár, de érdekes rész volt.

Persze még mindig nincs semmi gond, hiszen remek évad volt, sok poénnal, tényleg rengeteget lehetett nevetni, de a tipikusságon nem tudott túllépni. Ez nem baj, csak egy idő után a nagyszerű viccek mellett valami másra is várhatunk.

Színészek teljesen helyükön vannak, a Garyt játszó Jay Mohr maga is remekül boldogul, de például Ed Begley Jr., mint házzasságitanácsadó-újpasi még maradhatott volna néhány részt, remek alakításokat láthattunk tőle is.

Az évadot hetente néztem folyamatosan, de különösen nem tudnék kiemelni egy részt sem. Jó kis szitkom, a többi mellett elmegy, de semmi sem emeli ki igazából. Így az évad legyen 6,5/10, persze jövőre folytatom. Heti 20 percet bőven megér.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: