Naruto – 2. évad

Naruto – 2. évad
(Naruto)

Hááát. Nem hiszem, hogy rajtam kívül bárki is nézné ezt az animét, ugyanis olyan szinten szánalmas és rossz, hogy már nézhető. Guilty pleasure? Mindenképp. Anno az első évadban sem voltam elragadtatva, s bár azóta javított, még mindig elég gyenge. A főszereplőket még mindig szeretném holtan látni, s még kevesebb hangsúlyt kellene fektetni az érzelmi és történelmi részre, s mindjárt igazi shounen anime lenne. Semmi értelem, csak izgalmas harc.

Ugyanis harc van, bőven, mindenki harcolt mindenkivel, s talán ez dobta fel. Érdekes univerzuma van, s a küzdelmeket fel tudják dobni, még ha igazi súlya nincs is, általában egyértelmű, hogy kinek kell nyernie. A főszereplők, elsősorban Naruto még mindig idióta, s még mindig nem sikerült értelmet belefecsarni, de a mellékszereplők előtérbe való kerülésével, s az ő személyük kibogozásával (persze csak a műfaj határain belül) némi érdekességet is kaptunk.

A flashbackek még mindig feleslegesek és zavaróak. Történetileg még mindig elég gyenge, bár meg kell hagyni, hogy az új ellenség, Orochimaru megjelenésével némi folyamatosan szálat is kaptunk a sok harc között.

*Innentől spoilerek* Természetesen, Orochimaru megjelenésével, és Sasuke “megbélyegzésével” felmerült néhány izgalmas szál, s valószínűleg még jó néhányszor fel fog tűnni. A szolgái, a három hangrejteki ninja, egész kellemes figura, én nekik szurkoltam Sakuráékkal szemben. Sajnáltam az a kartörést.

Bár az erdős vizsgarész túlságosan Narutoék csapatára koncentrált, utána azért, a 2,5. vizsgán, a küzdelmek sorozatában betekintést nyerhettünk a többi ninja technikájába is.

Bilifej elég unalmas alak, s idióta is mellé, s bár tudtuk, hogy nem nyerhet Gaara ellen, legalább próbálkozott. Ugyanúgy a Narutora felnéző ninja lány veresége is természetes, de legalább izgalmasan harcolt. A következő kör is érdekes lesz, csak sajnos addig még egy hónapot várni kell, mivel addig készülnek. Ez így igazán zavaró, az írók még több lehetőséget kapnak a baromságaik feltüntetésére. Ez az Ebisu is… Haj-haj, nagyon gyenge anime, csak a harcban jó, de abban sem mindig.

Most nem tudok annyi negatívumot felhozni, mint legutóbb, de sokat még mindig nem kaptunk, s megmutatta magát a shounen igazi értelme: a harc. Mert azon kívül tényleg nulla. Így talán 4,5/10, mert azért az előzőnél jobb, de még mindig gyenge.


5 responses to “Naruto – 2. évad

 • Vélemény

  Hi,
  érdekes a blog vagy honlap, ha úgy tetszik. Az elején leszögezném, hogy nem vagyok Naruto fan. De a teljesség kedvéért talán hozzá tenném, hogy Naruto 2 sorozatból + 1Mangából(japán képregény)áll. No, meg mindenből, amivel pénzt lehet kicsikarni a rajongóktól. Először is ajánlanám figyelnedbe, hogy 2csatornán vetítik magyarul és egyáltalán nem elhanyagolható különbséggel. Az eredeti uygan is a Dragonballnak felel meg vér meg minden. A Naruto Shippuden (második sorozat) pedig a Dragonball Z-nek felel meg:D

  No, de a lényeg, ha túllépünk, hogy minden Chalange azzal végződik, hogy a főhős(öke)t szétverik és utána felállnak, akkor győz a jó és minden rendben, eltekintve néhány halálos áldozattól. Sakurat szerintem seki nem bírja, legalább is nem találkoztam még ilyen emberrel. És sajna a miénktől nagyon eltérő japán humorral is tömve van. Ezt valaki vagy szereti vagy nem. Engem a Narutoban és a Shippudenben a chalenge sztorija, az egyének képességei és a harcok érdekelnek. Ha valaki ilyen szemszögből nézi akkor élvezni fogja. Ez persze saját vélemény, de szerintem még keveset láttál…

 • Vélemény

  Jah, az elején az érdekes az pozitív értelemben felfogandó.

 • Dominik

  Igen, még csak 50 egynehány résznél tartok, s bár ismerem a Naruto sorozatait, jelenleg csak erről a 2. 24-25 részről akartam írni.
  Japán humor sajnos tényleg nem túl kellemes a mi számunkra. Nehéz megszokni.
  Ebben a Chalange részben egyetértek, hiszen csak ezek a jelenetek, amik fel tudják dobni. Ezt a részt még élvezem is (erre utal a “guilty pleasure” kifejezés “pleasure” része is), csak kár, hogy van mellette körítés is.

 • Mithril

  Hát igen, én most nézem a Narutót először, most tartok a 60. résznél, és igazából eddig leginkább a 2,5. vizsga harcai tetszettek… abból is azok amik nem voltak annyira elhúzva, pl. Narutoét a vége felé már nagyon untam 🙂
  Most fognak következni a 3. vizsgák, szóval megint lesz harc, ha minden igaz hét darab, de hogy utána mit fognak, azt el nem tudom képzelni… remélem nem megint valami küldetés, mert akkor igen valószínűleg dropped lesz belőle 🙂
  Összegzés: a harcok jók belőle, a többi netezés közben háttérzajnak elmegy.

 • Dominik

  Én már feladtam, nem merek tovább próbálkozni. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: