X-Men kezdetek: Farkas

X-Men kezdetek: Farkas
(X-Men Origins: Wolverine – 2009)

Mindenki Rozsomákja (még véletlenül sem Farkas) önálló filmet kapott, de lehet, hogy nem kellett volna. Bár a nyár első nagy blockbustere, mégis, kissé vérszegényre és üresre sikerült, amiért nem biztos, hogy megnézném még egyszer. Ugyan magát Rozsomák karakterét nem kedvelem különösen, s a régebbi X-Men filmek közül sem mindhez volt szerencsém, így lehet, hogy bennem van a hiba.

Ez egy spinoff film, vagyis kiragadták Rozsomák karakterét és készítettek neki egy előzményfilmet. Történetét így lehetne elmondani, hiszen Wolverine szalad ide, szalad oda, egyszer félmeztelenül, máskor még kevésbé öltözötten, közbe találkozik néhány remek mellékszereplővel, és nem is értjük, hogy most mit is akar csinálni a vadállatunk.

Mondjuk az eseményeket egy bosszú szál köré próbálták csoportosítani, meglehetősen kidolgozatlanul, de ennek ellenére klisékben gazdagon. Emellett a látványra lehetett volna még dolgozni, ugyanis néha nagyon kilógott a lóláb. Egyszerűen nem lehet így kidolgozni egy filmet, ha máshol ki tudják. Így is nevetségesen nagy a büdzsé, akkor már kérünk normális minőséget.

A bosszú szálat sikerült gyengécskén meghagyni, és nem is kaptuk meg az érzelmi löketet, amit ránk akartak erőszakolni. Nem sikerült együtt éreznem Rozsomákkal, de szerintem nem is nagyon voltak érzelmei. Nem értjük cselekedeteinek értelmesebb mozgatórugóját, s mindemellett még a jobb akciójelenekből is csak elvétve akad. Gyakran leül az egész, nem tudják felpörgetni, és az egész unalomba fullad.

Akkor mi is volt jó a filmben? Háát. Remek volt Hugh Jackman, mint Wolverine, és lényegesen jobb mellékszereplőket sikerült a filmbe tenni. Victor Creed kellemes alak, talán többet érdemelt volna. Gambit és Deadpool karaktere lehetne sokkal jobb is, hiszen a legérdekesebb karakterek. Dominic Monaghan által alakított mutánst, vagy John Wraith alakját szintén lehetett volna jobban kidolgozni. Új spinoff filmek terén van lehetőség bőven.

Igazából lehetett volna jobb, és kidolgozottabb. További spinoffokat szívesen néznék. Ez csak egy gyenge nyári film. Többet akartam adni, de lebeszéltem magam. Talán 6,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: