The Big Bang Theory – 2. évad

The Big Bang Theory – 2. évad
(The Big Bang Theory)

Amitől féltem még az első évadnál, az most bekövetkezett. Remek sorozat, remek poénokkal, de egy idő után megreked egy szinten, és “kifullad”. Még mindig jó, lehet röhögni, lehet élvezni, csak nem nagyon tud újat mutatni. Persze ez nem olyan nagy probléma, mert jó évad volt, csak ha ezt így folytatja tovább, elég hamar unalmas lesz, még ha a poénok jók is.

*Innentől spoilerek* Tehát, mint már említettem, jó évad volt, csak egyszerűen sok újat nem tudott mutatni, annak ellenére, hogy megpróbálkozott vele. Voltak jobb, s kevésbé jó részek is, jobbak között volt, mondjuk Leonard anyjának látogatása, Apollo 13 WC, vagy éppen Summer Glau vendégszereplése. Persze próbálkoztak, minden részben előjöttek valamivel, kisebb-nagyobb szálakkal, új helyzetekkel és szereplőkkel, de valahogy komolyabbat nem tudtak változtatni, bár nem tudom, hogy egyáltalán akartak-e.

A szereplőkkel jelenleg az a probléma, hogy kezdenek feljebb lépni. Az első évados három főszereplős szitkomból, most már majdnem 5 főszereplős lett, s nem tudom, hogy ez mennyire tett jót neki. Jó, mondjuk Raj annyira nem, de Howard határozottan főszereplővé lett változtatva. A vendégek egészen jól lettek eltalálva, viszont nem tudom, hogy a képregényboltos Stuarttal mit akarnak kezdeni.

Az ötlethiányt tetőzik a visszatérő motívumok, ugyanis a geekséget nem nagyon tudják elővezetni, csak visszatérően. Ott a képregénybolt, mely tavaly egyszer sem volt, most meg vagy négyszer. Az antiszociális lét még mindig általános, hasonlóan a geek utalásokkal, mint a most az évadzáróban a Twitter.

Viszont sajnos a sorozatnak egyre jobban Sheldonra és Penny-re, az ő beszélgetésük mindig remek. Sheldon amúgy is fontos elem, nélküle kétlem, hogy túlságosan jó lenne. Az ő szociálisan nullasága, az emberekkel való kommunikáció hiánya és hibássága teszi őt jó karakterré, s a többiek megfelelően adják alá a lovat.

Átívelő szál most sem volt, illetve csak Penny meghódítása Leonard részéről, illetve Leslie Winkle alkalmankénti feltűnése. Viszont valami cliffhanger szerűséget raktak a végére, mint a három hónapos Északi-sark-túra, amit ugyan fura módon, de elfogadtak.

Kissé zavart ez az ötlethiányság, de a jó poénok és szituációk tudtak kárpótolni. Leginkább az előző évad színvonalán van, mondjuk 7/10. Hátha javul még. Bazinga.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: