Arthur és a villangók – elpuskázott lehetőség

Arthur és a villangók
(Arthur et les Minimoys – 2006)

Luc Besson most sem váltja meg a világot? Hát persze, hogy nem. Az az igazság, hogy ezt a filmet elég sokan éltetik, és én meg nem tudom, hogy miért. Ugyanis ez egy teljesen könnyed, kellemes animációjú, de emellett klisés, gyermeteg és idegesítő.

Ott kezdődik az egész, hogy Arthur, az ambíciózus és vágyakozó gyermek a nagymamájánál lakik vagy nyaral, nem tudom pontosan, nem teljesen értettem. Szóval ott lakik, és szájtátva hallgatja a meséket, amiket a nagymamája olvas neki, egészen pontosan a nagyapjáról, aki fura törzsekkel barátkozott, és még furább találmányokat talált ki. Jelenet jelenetet követ, mire végre kiderül, hogy a kertben kincs van elásva, és Arthur nekiáll a keresésnek. Elér a villangókhoz, akik segítenek nekik, ha csak úgy mellesleg legyőzi nekik a gonoszt.

Engem nem nagyon nyert meg, de ez az én hibám lehet. Ugyanis amellett, hogy animációs film, a való világban játszódó részek nem animáltak, és ezeket nem nagyon sikerült megkedvelni. Sablonos, klisés, unalmas volt.

Ellenben a villangók már érdekesebbek voltak, tényleg szép animációt lathattunk, a karakterek kissé sablonosak, de még nem annyira, hogy zavaró legyen. Nem mondanám, hogy túl jól formáltak, de azért még élet is van bennük.

Viszont kaptunk fura akciót, egyértelmű kliséket (tudom, hogy ezekkel vagyok elfoglalva), vicces jeleneteket, utalásokat, poénokat, amik azért kellően feldobták az egészet. Viszont ez nem volt elég, s bár nem sikerült a villangós rész unalmasra, azért tökéletesen nem tudtak mindig lekötni.

Szegény Freddie Highmore-t kihasználják, a Charlie és a csokigyár és a Spiderwick krónikák között el kellett vállalnia egy ilyen szerepet (főszereplő egyéként), s remekül meg is felelt. A  nagyapa karaktere volt a legjobb, de a gonosz sem volt rossz. A mellékszerepek voltak legjobbak, hiszen a jegyárustól a füves zenészekig jól voltak megalkotva, de ezzel ellentétben a három főszereplő (Arthur kap maga mellé egy hercegnőt, és annak öccsét is… említettem már, hogy sablon?) nem sikerült túl jóra, s általában untam őket.

Láttam már jobbat is, bár jó kis animációs valami, de azért nem nagy mű. Lehetett volna jobb is, a lehetőség megvolt. Talán 5,5/10, mert azért szerethető.


2 responses to “Arthur és a villangók – elpuskázott lehetőség

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: