Dollhouse – 1×01

Dollhouse – 1×01
(Dollhouse)

A Fox idén már másodjára (de legalább utoljára): jött, látott, és mellélőtt. Már a Fringe sem nyerte meg a tetszésemet, de a Dollhouse-nak sikerült alulmúlnia. Sokáig halogattam a pilot megnézését, mert igazán jót nem hallottam róla… és az az igazság, hogy lehetett volna még halogatni. És most nem arról van szó, hogy nagyon rossz lenne. Csupán annyi, hogy semmi új, semmi érdekes, semmi figyelemfelkeltő nincs benne, s mindezt sikerült megspékelniük néhány idegesítő hibával.

A történet annyi, hogy van a Babaház nevű project, ami illegális, és annyi az egész, hogy ha valaki bemegy a Dollhouse-ba, és kér valakit, akkor megkapja. Tényleg kérhet bárkit, ugyanis a Babaház tagjait mindenféle személyiséggel fel lehet ruházni, a hétvégi szajhától a túsztárgyaló úrinőig, mindenkivel. A főszereplőnk, Echo (egyébként nő), az első részben éppen az utóbbi, vagyis kiskosztümös, rövidlátó túsztárgyaló.

A sorozat legszánalmasabb hibája pont ez: hogy az embereket felruházzák azzal is, amivel nem kellene. Kaphatnak rövidlátást, asztmát, és így tovább. Tehát ha Te, mint milliárdos üzletember bemész, hogy kérnél egy túsztárgyalót, mert a lányodat elrabolták, és te profi és tökéletes személy helyett kapsz egy selejtes, de majdnem profi személyt.

Még kötelező megemlítenem, hogy Eliza Dushku, mint Echo, nem egy főnyeremény, ugyanis nem sikerül jól alakítania, sem a túsztárgyalót, sem a naiv agymosott libát. Tényleg nem rá szabták a szerepet. De mellékszereplőkből sincs hiány. Van egy idegesítő főnőknő, van egy még idegesítőbb biztonsági főnök, egy geek srác, meg egy jóságos, apatípus pártfogó, mint Echo segítője (egyébként Harry Lennix.. jobb szerepekben is láttam már). Ó, és el ne felejtsem, vagy egy nyomozó, aki a Babaház után nyomoz, de természetesen senki nem hisz neki.

A legnagyobb problémám mindössze annyi, hogy unalmas. Semmi egyedi, semmi érdekes, semmi új nincs benne, ráadásul még az ügy is semmitmondó és kiszámítható volt.

Nem az én sorozatom, kétlem, hogy valaha is folytatnám, egyszerűen nem nyert meg. Talán 3/10. És még kedves voltam.


6 responses to “Dollhouse – 1×01

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: