Kings – 1×01-02

Kings – 1×01-02
(Kings)

Ez a duplapilot kicsit furcsa volt, ugyanis nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak. Ennek ellenére, vagy pont emiatt nekem ez bejött. Hisz alapvetően rendbontó sok minden nincs benne, mégis egy új alapötlettel állt elő, s ezt sikerült rendkívül minőségin kivitelezni. Egyszerűen letisztult és élvezetes darab, s mindenképpen folytatom, mert az átlag felett áll.

Tulajdonképpen a Bibliából ismert (vagy nem ismert, hiszen műveltség kérdése) Dávid király történetét meséli el, de nem az egyszerű, ókori Júdeában, hanem egy modern, XXI. századi királyságban, valahol a Földön. Igazi királyság, élén a remek, vagy nem túl remek királlyal, aki határozottan nem báb, hiszen a tanácsadói is csak próbálkozni mernek saját ötlettel.

Bár az ellenségeknek is van kezében adu, mégis ő áll a Birodalom élén. Ugyanis van más Birodalom is, mint például Gath, akivel háborúban is áll. A fronton ismerjük meg az ifjú Dávidot angolosan David Shepherdöt, aki.. mindegy, ezt már nem ismertetem. Ellenben sikerült remek szereplőgárdát összehozni, hiszen a király szerepében Ian McShane-t láthatjuk, akit ugyan eddig nem ismertem, de jó színész.

Többieknek is hasonlóan jók, ami miatt nem lesz az idei év legjobbja (bár..) az a cselekmény miatt lesz, hiszen az nem volt tökéletes. Nem mondom, hogy ez így nem működött, mert én élveztem, és nem érzékeltem volna, hogy unalmassá válna, valahogy még sem éreztem azt, hogy folyamatosan leszögeztek volna a fotelbe. Bár David hőssé válása megfelelően cselekménydús lesz, a király nem mindig fogja teletölteni a történetet.

Amúgy kapunk kliséket is, de ez igencsak megszokott mostanság.Viszont meglepő módon a romantikus jelenet, és még a végén lévő lepkés rész is tökéletesen illett hozzá, a csúcspont talán a lepkés rész volt.

Minőségi, és jó darab, nézésre ajánlom, folytatni fogom, amint találok feliratot, remélem javulni fog. Ez így 9/10, mert kedves vagyok.

Reklámok

2 responses to “Kings – 1×01-02

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: