Amerikai fater 1×01

Amerikai fater – 1×01
(American Dad!)

Be kell vallanom, hogy sokkal szívesebben nézek animéket, mint rajzfilmeket, így tudható be, hogy a Simpsons Movie-n és a South Parkon kívül nem igazán informálódtam az amerikai rajzfilmgyártásról. De pótolom lemaradásaimat, és a szinkron révén rögtön bele is kezdtem az Amerikai faterbe.

Nem mondanám, hogy nagyon szitkozódtam, amikor vége volt, hogy eddig miért nem néztem, ugyanis ez annyira nem jött be. Persze nem volt ez annyira rossz, inkább csak egy kellemes középmezőny, aminél van jobb, de unalmas napokra tökéletesek.

Azt hiszem ezzel is ez lesz, talán egy nyári darára beszerzem valamelyik évadot, vagy akár az eddigi részeket, hiszen “csak” négy évad ment le eddig, de ennél különösebben nem izgat. Hasonló a helyzet itt is, mint máshol, hogy minden rész kvázi reboot, hiszen nincsenek hatással egymásra az évadok/részek. Nem is baj ez, nyugodtan bele lehet kapcsolódni, még átívelő szál sincs.

Az alapszituációt nem hiszem, hogy sokáig kellene ragoznom. Adott egy érdekes kis amerikai család. Van egy CIA fegyverszakértő, állandóan készenlétben álló családapa, Stan Smith, van neki egy felesége, egy vesztes típusú fia, illetve egy liberális (és emiatt a családapa érzelmeit sértő) lánya. Innentől kezdve minden szituáció adott (legalábbis gondolom), így az első részben a fiú ráakar hajtani néhány lányra, vegyes sikerekkel.

Azonban a poénokat szolgáltatva, a háznak két különc lakója is van. Ott az aranyhal, Klaus, akiben egy NDK-s sportoló agya van, s él a házban egy földönkívüli, bizonyos Roger, feltehetően magas értelemmel, és bizonyosan nagy gyomorral. A poénokat (vagy a helyzeteket) tőlük kapuk, vegyes sikerrel, bár az apa, mint CIA-s dolgozó is sok humor forrása, azonban ő sokkal inkább kritikus humorral dolgozik, elsősorban az amerikai helyzetről, legyen szó republikánus eszmékről, vagy csak általánosságban a társadalomról.

Azonban a poénok többségével az a gond, hogy az igazi megértéséhez nem szinkronnal kellene nézni, illetve jobban kellene ismerni az amerikai helyzetet. Amerikának van megalkotva a sorozat, így meglehetősen nehéz értékelni.

Kellemes, érdekes humorral operáló, kritikus, de hangulatos sorozat, aminek még az animációjával sincs gond. Nem különösebben tudott meggyőzni, így csak 5/10. Nagyon az elején van még a sorozat, később biztos jobb lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: