Crusoe

Crusoe

Nagyon sajnálom, hogy lelőtték ezt a sorozatot, pedig jobb sorsa érdemes. Persze ezt össze sem lehet hasonlítani pl. a Losttal, hiszen a Crusoe egy epizodikus kalandsorozat egy szigeten, általános átívelő szállal, és szövevényes háttértörténettel. Ugyan nem tudom, hogy az első 13 rész után mit lehetett volna kezdeni vele, mégis kíváncsi lettem volna rá. Hangulatos, néha izgalmas és kalandos sorozat, ami ugyan nem világmegváltó, de szórakoztat.

Azonban a mércét nem kell magasra tenni, hiszen nagyot lehetne vele koppanni, de ha nincsenek nagy elvárások, minden bizonnyal élvezni lehet a sorozatot. A történet szerint Robinson Crusoe 6 éve hajótörést szenvedett egy szigeten, s azóta ott él. Találkozott a néger majdnem-kannibállal, akit elnevezett Pénteknek.

Hazavágyakozik, s közben mindenféle bajba belekeveredik. Ugyanis nem olyan egyszerű az élet egy csendes szigeten. Mint ahogy maga Robin is mondja: “Csak kannibálokkal és kalózokkal harcolok hat éve.”

Találkozik spanyol kalózokkal, angol lázadókkal, kannibálokkal, meg más néger törzzsel is. Nem is baj, sikeresen megoldották, és az “egy epizód – egy történet” megoldását választották. Szerintem ezzel nincs is semmi gond, a Lost után szívesen néztem az ilyen megoldást. Viszont ezalatt a 13 rész alatt szinte meg is ölték az összes lehetséges ellenfelet, s a folytatásban már csak új ellenfelekkel lehetne találkozni, talán jó is, hogy nincs folytatás.

A részek alatt folyamatosan megismerjük Crusoe múltját, a családjával, a barátaival és a hamis barátaival együtt. A vége fele már nem is flashbackek, visszaemlékezések szólnak Angliáról, hanem láthatjuk, hogy míg ő a szigeten hadakozik, a családjával mi történik. Kiderülnek a Crusoe család titkai, míg végül egy dupla befejezésben elég sok minden megoldódik, de igazi befejezést nem kaptunk, inkább csak ilyen fél-hepiendet. Talán nem is illene hozzá.

A sorozatban viszont folyamatosan láthatunk szép tájakat, illetve remek kosztümöket. Crusoe ötletesen mindenből képes valamit összebarkácsolni, és egy gödör aljáról is kiszed egy farönköt, ha a szükség úgy kívánja. A kaland mellé némi romantika, és kicsit több humor is párosul, egészen sikeresen.

A színészek között olyan nevek vannak, mint Sam Neill, aki valamiért sosem szerepel jó szerepben, sőt még Sean Bean is feltűnik, mint Robin apja. A főszereplők különösen nem tudtak megnyerni, még Péntekkel nincs is gond, azonban Philip Winchester engem nem igazán tudott megnyerni, de ez persze az én gondom.

Könnyed kalandsorozat, talán némi guilty pleasure beütéssel, humorral és romantikával. A 13 rész nem olyan sok, szerintem jól lehet rajta szórakozni. Sajnálom, hogy elkaszálták. A sorozat nekem úgy 6,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: