Az igenember

Az igenember
(Yes Man – 2008)

Jim Carrey megcsinálta. Ugyanis egy nagyon jó vígjátékot tárt most elénk, ami lényegesen az eddigi Carrey vígjátékok felett áll, hangulatban és élményben is. Talán a legjobb vígjáték azok közül, amiket mostanában láttam. Igaz, hogy a Carrey vígjátékokat eddig is kedveltem, még ha nem is tartottam őket nagyra. Az Egy makulátlan elme örök ragyogásában bizonyította, hogy nem csak a vígjátékok a fő, de megszületett Az igenember, az Ace Ventura és a Hanta Boy után.

Persze van egy könnyed alapszituáció, amire lehet könnyen építkezni, és könnyed poénokat lehet rárakni, s még mi is jól szórakozunk. Ugyanis Carl Allan, az unalmas bankár éli mindennapi unalmas életét, mindenre nemet mond, így nem szórakozik, nincs barátnője, és még mindig a három éve elvált felesége után vágyakozik. Erre belép az életébe egy régi ismerős, aki maga is igenember, és elhívja egy Yes előadásra.

Az előadáson fogadalmat tesz, hogy mindenre igent mond, akármilyen helyzet is adódik. Innentől kezdve minden poén adott, s könnyen ki lehet találni a végét, de ez nem is gond. Mindvégig jól tudtam szórakozni, remek hangulat áradt a filmből, s még végül némi romantikát is belecsempésztek, nem is olyan kis mennyiségben. Sőt, remek zene szólt majdnem végig, erre folyamatosan nevethettünk Carrey gumiarcán és az idétlen élethelyzeteken.

Persze a film mindenkinek szólt, aki kicsit unalmas életet él, és mindenre nemet mond. A film nézése után még nekünk is kedvünk lesz arra, hogy mindenféle baromságba belekeveredjünk azután, hogy mindenre igent mondunk.

Jól szórakozhattunk rajta, megismerhettük Jim gumiarcait, és még némi szerelmes történet is volt benne. Meg kellene nézni újra, elég jó film ahhoz. Pontszámilag 8,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: