Anthony Horowitz – Kígyófej

Anthony Horowitz – Kígyófej
(Anthony Horowitz – Snakehead)

Alex Rider újra akcióba lép, azonban most sem akárhogyan. Egy újabb izgalmas és kalandos könyvben, és ezúttal még több titkot tud meg a múltjáról, és a szüleiről. De miközben egy kisebb akcióban dolgozik, belekeveredik a Skorpia legújabb világméretű akciójába, ahol már nem csak az ő élete a tét. Útját ezúttal is pusztítás jellemzi, ezúttal azonban segítőtársa is akad, a keresztapja személyében. (Talán kissé túl Harry Potter-es jellemvonás.)

Alex Rider személyét talán kevesen ismerik, mindenesetre a Kígyófej a sorozat 7. kötete, ahol már majdnem minden ki is derül. Folytatás persze van, a 7. kötetes sorozat túlzottan is Harry Potter-es lenne. Alex elvesztette a szüleit, és a nagybátyja halála után az MI6 folyamatosan felbéreli a tinédzser fiút, hogy kisebb-nagyobb akciókat hajtson végre nekik. Eközben egyre többet tud meg a múltjáról, míg most már minden kezd világosan derengeni előtte.

Alex ugyanis találkozik a keresztapjával, aki elég sokat elmond neki. S hogy hogyan is találkozik? Az előző kötet végén éppen az űrből pottyant le a Földre, s a Kígyófej ezzel kezdődik. Az ausztrál titkosszolgálat megkéri, hogy egy kisebb akcióban segítsen nekik, s cserébe a társa a keresztapja lesz. Persze a kisebb akcióból, jóval nagyobb terv lesz, és fél Ausztrália megsemmisül, ha Alex nem segít. Természetesen rengeteg kalandban és akcióban van része, és az olvasók is jól szórakozhatnak.

Nem mondom, hogy hibátlan könyv, de szórakoztat, és nálam ez a fő az ilyen könyvek esetében. A szereplők logikátlanul cselekszenek, és elég valószínűtlen dolgokat hajt végre Alex, azonban engem ez a legkevésbé sem tud zavarni. Thai-boksz mérkőzésben vesz részt, vagy éppen leszámol Ázsia legnagyobb bűnszervezetével? Nem baj, ha szórakoztatóan teszi. A szereplőket tekintve a legtöbb új személy, azonban előbukkan néhány rég nem látott jó barát is.

Nem is írom tovább, szórakoztató, izgalmas könyv, mindenféle világmegváltás nélkül. Tulajdonképpen jobban tudott szórakoztatni, mint az A balek, pedig az lényegesen komolyabb műnek íródott. Mindegy. A Kígyófej nekem 6/10. Az új könyv megjelenéséig talán el kellene olvasni a régebbi köteteket is.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: