Star Wars: A klónok háborúja – 1×00-01

Star Wars: A klónok háborúja
(Star Wars: The Clone Wars)

Az erőben már akkor zavart lehetett érezni, amikor a főcím elhangzott. Illetve csak el hangzott volna, mert a jól megszokott elúszó prológus helyett egyszerű narrátori helyzetjelentést kaptunk a filmre. Tulajdonképpen egybe írnék valamit a pilotfilmnek szánt animációs filmről, meg az első sorozatrészről is, ugyanis megérkezett Lucas legújabb Star Wars műve. A mozifilm ugyanis semmi olyat nem tudott adni, amit kellett volna.

Eltűnt az eredeti trilógia komolysága, és sokkal inkább az új trilógiára hajaz a film. Végülis ez nem (akkora) baj, hiszen aki élvezte az 1-2-3 részt, az ezt is fogja. A film valami bevezető szinten van a sorozathoz, de ennek ellenére önálló történetként is élvezhető. Már amennyire élvezhető. Ugyanis animációs filmről van szó, és az animációs filmek között mindenképpen jól szerepel, azonban a Star Wars filmekhez esélye sincs felérni.

Jó volt újra látni az ismert univerzumot, az ismert szereplőket, akik új alakokkal kiegészülve irtották tovább a szeparatisták gonosz droidseregét. Persze a dialógusok többségét Jar-Jar írhatta, hiszen az összes élvezhető szöveg a droidoknál van. Szolgáltatják a poénokat, amik ugyan nem igazán illenek az univerzumhoz, azért kellemes fellélegzést jelent az animációs sűrűjében. A droidok a poénokon kívül fontos szereplő szinten is szolgáltak, ugyanis annyi droidot láttunk, amennyit már rég. A jedik, illetve a klónok serege viszont harcol a rengeteg droid ellen, miközben némi történetet is meglengetnek.

A filmben, a történet szerint Dooku és gonosz tanítványa, Asajj Ventress ellop egy csecsemőt, méghozzá Jabba, a hutt fiát. A jedik persze ki akarják szabadítani, hiszen ez az egyetlen lehetőségük, hogy Jabba szövetségét elnyerjék. A gusztustalan hutt-bébi, bizonyos Büdöske, persze egy jól védett erődben van, szóval van néhány csatajelenet is.

Tulajdonképpen sok értelem nem volt benne, inkább csak néhány jól összevágott csatajelenet, és Obi-van nem túl sok szereplése, kombinálva Ahsoka Tano-val, aki Anakin tanítványa lesz. Anakin ekkor már lovag, tehát padavant már fogadhat, de nem hiszem, hogy túl sok kedve lenne hozzá, konkrétan én Ahsokát már az első megjelenése után ledöftem volna. Amellett, hogy rémesen gagyin ‘Skysrác’-nak nevezi szegény Skywalkert, még rémisztően fiatal és gyerekes is. Nem sikerült megkedvelni, de valaki biztosan szereti.

Mondjuk kíváncsi leszek, hogy a végén életben hagyják-e, mert azért erről már beszéltek volna 3. filmben. Emellett még szerepel egy hastáncosnak kinéző hutt, Ziro, akivel meg Amidala beszél. Azt már meg sem említem, hogy Lucas szinte szembeköpi Genndy Tartakovsky-t, tekintve, hogy Ventress a Tartakovsky-féle animációs sorozatban már meghalt, s az a mostani sorozat előtt játszódik.

Maga a sorozat már túllép a film szintjén, és sokkal komolyan vehetőbb, mint a film. Az első részben Yoda szerepel, aki egy bizonyos rendszert akar a szövetségesévé tenni (ha tippelnem kellene egy Toydarian rendszerről van szó), miközben Dooku is hasonló tervekkel van felszerelkezve. A pilot tulajdonképpen arról szól, hogy Yoda harcol Ventress csapatai ellen, akik meg akarják akadályozni, hogy beszéljen a rendszer vezetőjével. Nincs is ezzel gond, és egészen addig, amíg Ahsoka és Anakin nem szerepel.

Félek ez később máshogy lesz. A kivitelezést tekintve elég gyenge lett, s bár a játékokat übereli, azért nem hiszem, hogy a vásznon ez jól mutat. A karakterekre a baltával faragás jellemző, és Amidalát csak akkor ismertem fel, mikor már bemutatkozott. Ellenben a zenéje jól sikerült, változatos és hangulatos.

Jobb grafika, érdekesebb történet kellene a filmhez, míg a sorozatnál csak a grafika a gond. Talán még ki kellene nyírni Ahsokát, és remek lenne. A filmet mondjuk 7/10-re, míg az első sorozatrészt 7,5/10-re értékelném. Elfogult vagyok a Star Wars-szal kapcsolatban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: