Amikor megállt a Föld

Amikor megállt a Föld
(The Day the Earth Stood Still – 2008)

Valójában rég láttam sci-fi műfajú filmet, hiszen valahogy eltűntek mostanában az élőszereplős sci-fik. Tulajdonképpen nem is baj, hiszen ha ilyen filmeket csinálnak, mint ez, akkor jobb ha ebből kimaradunk. Talán ez sem volt rossz, és a rengeteg hibája ellenére volt mondanivalója és valamilyen szinten élvezhető is volt. Azonban túlontúl átlagos ahhoz, hogy kiemelkedjen.

Miközben utánanéztem imdb-n, rájöttem, hogy ez egy 1951-es klasszikus feldolgozása. Csalódottan felsóhajtok, hiszen akkor még a történet sem új, bár érződött is rajta, így utólag belegondolva. A történet annyi, hogy van Klaatu az idegen, aki a Földre érkezett. Meg van egy földi segítője Helen, akit a Nemzetbiztonság rendelt be, hogy segítsen egy ismeretlen tárgy becsapódása utáni vizsgálatokban. Nem is árulok el sokat, hiszen az alaptörténet is eléggé rombolná az élményt.

Mondjuk a moziban a szórólapon is rajta van a “főcsavar” alapja, szóval nehéz nem belefutni. Mindegy is, hiszen eléggé szokásos utópisztikus sci-fi, valami happy end szerű befejezéssel. Tulajdonképpen örültem, hogy a szerelmi közhelyet nem vetették be, de ehelyett volt más. Hatásvadászat miatt volt egy fiú is, aki Helen nevelt fia, meg volt rengeteg-rengeteg szájbarágás. A tanulságot (a Föld el fog pusztulni, ha ezt így folytatjuk tovább, mi vagyunk a Föld elpusztítói.. stb.) folyamatosan közlik velünk, rettentően szájbarágósan. Nekem egy kicsit sok volt.

Szereplőket tekintve korrekt volt a gárda, Keanu Reeves-t jó volt a Mátrixon kívül is látni sci-fi szerepben. Meg John Cleese-t is jó volt egy kis mellékszerepben látni, de a többiek annyira nem emelkedtek ki.

Valójában nem nagy film, átlagos sci-fi, elég szájbarágós filozófiai vonallal, és egy csöppnyi akcióval. Mondjuk 7/10, de csak azért mert a Quantum csendje rosszabb volt.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: