Démonírtók – 1. évad

Démonírtók – 1. évad
(Reaper)

Tulajdonképpen már régóta meg akarom nézni, azonban valamiért sosem került elő, és mindig volt ennél jobb. Most rászántam magam, és azt kell mondanom, hogy nem bántam meg. Kellemes kalandfilmsorozat, sok humorral. Már az alaptörténet is okot ad a meglepetésre, azonban a vége felé már mindent beledobtak, ami ötletük volt, és kissé kaotikus valamit sikerült létrehozni. Persze csak a vége felé.

*Innentől spoilerek* Az elején “mindössze” arról volt szó, hogy Sam, a főszereplő lelkét eladták az Ördögnek, és amikor 21 éves lesz, akkor az Ördög eljön érte. Azonban az Ördög úr ahelyett, hogy a Pokolba száműzné Samet, megbízza, hogy vadássza le a démonokat, akik kiszöktek a Pokolból. Sam kissé nehezen, de elfogadja a sorsát, és egy rész-egy démon felállásban elkezdi üldözni őket.

Akad két társa is, a kissé idegesítő, de egyértelműen poénszállító Sock, és Ben, a néger srác. Sam persze őrültem szerelmes Andi-be, aki viszont szereti, de ez csak később derül ki. A démonvadászatok közben kapunk magánéleti szálakat is, hiszen Sam előbb Andi-re pályázik, majd egy ideig jár Cady-vel, aki elképzelhető, hogy az Ördög lánya, de végül összejönnek Andivel, és elmondja neki az egész démonvadászós sztorit.

Ben meg részt vesz egy zöldkártyás házasságban, de mindezt csak körítésnek, hiszen csak poénértéke van az egésznek. A legjobb karakter viszont egyértelműen az Ördög, aki minden részben feltűnik, és szinte hibátlan. Rendesen átvágja Samet, meg szórakozik vele, de ettől lesz remek karakter. Az Ördögnek meg Sock-nak vannak a legjobb poénjai, hiszen az egész sorozat egy akciódús komédiának fogható fel, és működik az egész.

A vége felé azonban előlépnek az átívelő szálakkal, de még pont időben, hiszen az epizodikusság kezdett unalmassá válni, de sikerült találniuk olyan szálakat, amik az egészet felpörgetik. Először is egy meleg démonpár (ez kissé fura ötlet volt, de talán működött) személyében, akik egy lázadást terveznek az Ördög ellen.

A lázadás természetesen elbukik, de az egyik, Tony, életben marad, és folytatja a lázadást. Sam és társai tőle kérnek gyakran segítséget, és általában meg is kapják. A végkifejletben azonban kissé felkavarodik az egész, ugyanis kiderül, hogy Sam nem más, mint az Ördög fia. Persze a lázadók el akarják tenni láb alól, míg végül Tony kimenti őt.

Innentől kezdve vadászni fognak rá, de nem is baj. Azt hiszem minden fontosan leírtam. Valójában ebben az átívelő történetben sikerült annyi energiát találni, hogy felfrissüljön az egész. Persze rengeteg poénos elemmel tarkítják az egészet, Sock és az Ördög rengeteget szállít, bár azért mások is színezik.

Még maga a démonvadászat is általában poénos, hiszen az eszközök, amelyekkel el kellene kapni a démonokat, olyan egyszerű tárgyak, mint a morzsaporszívó, egy üveggömb, vagy egy turmix. Maguk a démonok is eléggé humoros alakok, hiszen míg az egyik az üveggömbből beszélget velük, addig a másik terapeutához jár.

Az egész nem lesz közhelyes, vagy ha mégis az lenne, akkor sikerül kikerülni. Mellékszereplőkről sokat nem szóltam, de mind jól alakít. Ott van Ted, az áruház vezetője, akit állandóan szívatnak, vagy Gladys, a démonnő. El is felejtettem, van cliffhanger is. Sam apja elméletileg meghalt, gyakorlatilag egy démon lehet, hiszen Sam anyja elkezdte kiásni.

Kellemes sorozat, a negyven percen keresztül is tud általában érdekes lenni, mindeközben humoros és néha izgalmas is. Remek átívelő történetet találtak, a mellékszereplők hasonlóan nagyszerűek. Nekem ez 8/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: