Kaméleon

Kaméleon
(Kaméleon – 2008)

A magyarok feltalálták a szélhámosfilmet. Legalábbis lehetne mondani, de ez persze nincs így. Azonban a film fő erénye, hogy nem több annál, mint amennyit sejtet: egy szélhámosfilm. Egy kellemesen megkomponált történet, kevés ismert színész, nem túl jó zene és rossz időzítés. Ez jellemzi a filmet, aminek elég negatívan indultam neki, azonban a végére mégis valami élvezhető kerekedett ki belőle.

Adott Gábor, akinek a mestersége szélhámos. A fiatal, magányos nőket átveri, elveszi a pénzüket, aztán lelép. Van neki társa, Tibi, aki a legszerethetőbb karakter a filmben, a rengeteg baromsága ellenére. Egy utolsó, nagy dobásra készülnek, ami meglehetősen közhelyesre sikerül, szinte már irritálóan. Közben persze a hazugságok bonyolódnak, és a végére minden összekuszálódik, és a végét nagyon összecsapják, pedig nagyot is durranhatna.

Ugyanis az egész befejezése nagyon jó is lehetne, ehelyett egy közepes lesz. Van benne egy kisebb csavar, aztán a végén elvágják az egészet, és happy end nélküli sötét lezárást kapunk, ami nagyon nem jön ki jól. Színészek közül nem sok ismert név volt, tulajdonképpen örültem is neki, jó volt ismeretlen arccal találkozni. Persze sokaknak ismert lehet, de a többségüket én még nem láttam. De volt Csányi Sándor, aki jól alakította az átvert színészt, illetve ott volt még Kulka János is, aki miatt jó néhány humoros pillanatot kaptunk.

Ugyanis az átverés közben kaptunk jó néhány egysoros poént is, ami a mellettem ülő nők jókat nevettek, de én csak a felén tudtam. Közben volt némi romantika is, ami elég csöpögős volt, és szinte feleslegesnek éreztem. A zene meg nevetségesen semmitmondó.

Kellemes film, a magyar filmnek van még esélye. A forgatókönyv jó volt, talán leginkább az tetszett. Talán egy 7/10-et megér.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: