A nevem Earl – 2. évad

A nevem Earl – 2. évad
(My Name Is Earl)

Valójában az előző évadnál szerintem jobban sikerült. Bár itt voltak nevetségesen rossz részek is, azért akadt néhány jobb is. Az előző évad hibáinak egy részét sikerült valamennyire kiküszöbölni, azonban még közel sem tökéletes. Bár az eredeti koncepciótól eltávolodtak, mégis, ez így valamennyire élvezhetőbb.  Talán sokkal inkább.

*Innentől spoilerek* Ugyanis meglehetősen eltávolodtak a lista eredeti jelentésétől, és inkább egy átívelő szállal próbálták az epizodikus történetet izgalmasabbá tenni. Szerintem egészen sikerült. Az első szálnak betették Joy bűnözését, egészen pontosan a tárgyalást. Joy sikeresen elrabolt egy teherautót, és fogvatartott benne egy alkalmazottat. Az évad nagy részében emiatt siránkozott, és próbálta elkerülni a börtönt. Például szociális munkával, vagy éppen terhességgel.

Második szálnak pedig betették Earl egy ballépését, ami miatt Catalinát kiutasították Amerikából. Elég kínos. Ezek a szálak tulajdonképpen a lista epizódjainak felfrissítésére szolgált, hol csak mellékesként, hol főszálként. Szerintem egészen sikerült is kissé érdekesebbé tenni az unalmas monotonságot.

Ezek az átívelőszálak végül külön epizódot kaptak, azonban emiatt a listás pillanatok szinte mellékszálnak lettek betéve, és nem sok hangsúlyt kaptak. A Catalina mexikói kiszabadítása még egészen jó volt, hiszen végül Randy is megkapta, amit akart, és megesküdhetett a lánnyal. Randy viszont egyre szánalmasabbá válik, és egyre inkább idegesít.

A reménytelen vágyakozása most átcsapott összetört lélek motívummá, miközben Earl próbálja ráébreszteni, hogy semmi esélye, majd az egyetlen esélytől kezdve kihabarodik a lányból. Örülök, hogy valamennyire sikerült ezt lezárni, hogy Randy már nem akar Catalinával lenni.

A másik szál viszont érdekes cliffhangerbe torkollik, ami jól jön ki. Joy folyamatosan próbál kibújni a börtön elől, míg végül Earl szavai majdnem bejuttatják oda, míg végül Earl feláldozza magát, és börtönbe vonul. Ideje volt, hogy lezárják ezt a szálat, mert huszon-egynéhány rész után már idegesítő kezdett lenni.

Az évadnak emellett volt jó néhány borzalmas része is. Az első a zsaru sorozatos volt, mikor is a tévében látták a történéseket. A következő a könyvtáras-étkészletes rablás volt, egyszerűen nem jött be ez a többszörös mesélés. A híradó riporteres viszont inkább szánalmas volt, mint rossz vagy jó.

Tulajdonképpen azokon a részeken kívül, amelyekben nagyobb részt kaptak az átívelő szálak, a legtöbb elég rossz volt. A poénok többsége nem sikerült túl jóra, bár most már jóval többet nevettem, mint az előző évadban, köszönhetően az átívelő történetnek.

Némileg jobb évad volt, mint az előző, de azért messze van a tökéletestől. Nekem úgy 6/10 pontot ér meg. A cliffhanger miatt megnézem a következő évadot, de remélem folytatja a javulást a sorozat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: