Skins – 2. évad

Skins – 2. évad
(Skins)

Igazából kissé el vagyok keseredve, mert ez az évad sem tudott annyira megfogni. Bár szép próbálkozásokat sikerült ez alatt az évad alatt előhozni, de az első két rész miatt nekem kb. a mínusz végtelentől kezdett el felfele ívelni, bár utólag örülök, hogy nem kaszáltam el. Az évad közepe táján egészen szépen ível, és egészen élveztem, azonban a végére újra visszahull a semmibe.

*Innentől spoilerek* Az első nagy problémám Sketch személye volt. Igazából nagyon idegesített végig, és miután megörültem, hogy a második rész végén mindenki megutálja, ő elment Anwarhoz és elkezdett vele járni. Előlépett visszatérő mellékszereplőnek, de valahogy a drámai mivoltját nem sikerült megfogni. Szerintem nagyon felesleges alak, s bár később kevesebbet szerepel, valahogy unszimpatikus.

Az első rész Tony szánalmasságával nekem nagyon nem jött be, ellenben a 6. rész után már valamennyit javult. Mert a 6. rész nagyot alkotott. Tony személyiségfejlődése és önmaga legyőzése kimondottan jó pillanat volt. Érdekesen nézett ki, hogy nem tudtuk, most mi a valóság, meg mit képzeleg Tony, de végül minden a helyére került. Tony elkezdett írni, meg ilyesmi. Épp ideje volt, hiszen ez a béna alak nem jött be.Tudom, hogy drámaként próbálták bemutatni, de nem sikerült tökéletesen.

Következő pozitívumként mindenképp kiemelném, azt, hogy az első évad legidegesítőbb hibáját kiküszöbölték, és most azon túl, hogy egy részben valakire koncentrálnak, a többieket sem sikerült elhanyagolniuk, mint ahogy én azt az első évadban éreztem.

Valamikor az elején viszont engem kissé hirtelen ért ez a Sid apa halál, hiszen valahogy nem hiányzott. Engem nagyon nem tudott lekötni a Sid család vagy éppen a Michelle család. Jó persze, rossz család, elvált család, de akkor is felesleges. A tinikarakterek érdekesebbnek tűnnek.

Ha már Michelle család, akkor ott van a Michelle és Sid közötti félkapcsolat, hiszen csak a kapcsolatba menekültek a szerelmükben való csalódás után. Aztán persze Cassie visszajött, és hopp, ott ül az ágyon. Pech. Tony szépen leteremti a párt, de valahogy mégsem tudott érdekelni a dolog. Az évad komolyságában valahogy nem mutatott jól ez a szerelem, a tengerparton töltött túra is sokkal inkább volt feelgood mint drámai.

Cassie természetesen nem tud megbocsájtani, és fűvel-fával lefekszik, Sid bosszantására. Aztán természetesen összejönnek, és eljön az évad nagy dobása, a terhességi klisé. Reménykedtem, hogy nem fogják behozni, mert csak feleslegesen túlbonyolítaná a dolgokat, de mégis sikerült beleírni. Viszont végképp meglepett, hogy a kibontakozó Jal-Chris kapcsolatban merült ez fel.

Hiszen Jal meg Chris szépen elvoltak együtt, Chris dolgai is kezdtek rendbe jönni (meg elromlani), erre Jal terhes lesz. Mondjuk egy Michelle terhesség sokkal érdekesebb lett volna, főleg ha Sidtől van. De akkor a többieken nem lenne hangsúly, és az egész unalomba fulladna. Nagy döntés előtt áll, míg végül abortusza lesz. Viszont nagyon egyszerűen elsöpörték ezt a végén. Persze őrlődnek meg ilyesmi, de az abortuszt elég hamar elvégzik.

De el is kellett végezni, mert a képbe jött Chris halála. Kissé sajnálom, mert a legnagyobb humorforrás ő volt, és jó karakter volt, de meg kellett halnia. Először csak haldoklania, aztán meg halnia. Ezalatt úgy mellékszálként most vannak az érettségik, és tanulniuk is kell, de mégsem teszik. Természetes.

Cassie viszont elmenekül egészen New Yorkig, és ez volt a következő problémám. Csak hirtelen, kevés felvezetés után egyszerűen felszívódik. Cassie karaktere sosem állt hozzám közel, ezután meg végképp nem. Innentől már egyértelmű volt, hogy Sidnek utána kellett mennie, és kissé kapkodósan lezárták az ő szálát. A temetés (és a fenomenális koporsólopás) után a tábortűz-jelenetnél eredményt osztottak, és mindenki ment amerre látott.

Sid elrohant Cassie után, de csak miután elbúcsúzott Tony-tól. Engem nem nyert meg az a jelenet, mert valahogy nem éreztem súlyát. Nekem kevés volt a felvezetés, hogy mostantól talán sosem látják egymást, meg ilyesmi. Igazából nekem olyan érzésem volt, mintha csak valami vakációra menne el NY-ba. Michelle meg Tony is különválnak.

Jal gondolom megy valami zenesuliba, bár ő csak a sír mellett ázott. Maxxie elmegy a tánciskolába a barátjával, és Anwar vele megy. Ez sem volt erős nekem, mert ez is csak olyan hirtelen ötlettől vezérelt valami volt, és sokkal inkább komolytalan volt, mint drámai. Még Sketch volt a legvalódibb, ahogy mindenki elfeledkezett róla, és csak bámult a busz után.

Fel lehetne tenni a kérdést, hogy merre tovább. Az utak különválnak, és nem hiszem, hogy újra összefutnak. Azonban Effy meghozza a választ. Egyrészt nyerhettünk már némi bepillantást az ő világába, ott a lányiskolába, és az évad végén Effy a mosolyával megadja a választ. Egyértelmű, hogy vele lesz valami, hiszen vele nem történt semmi. Új társaság, kvázi reboot. Érdekel ez az új felállás, szerintem sokat javíthatnak vele.

Legfurább értelemben is fura volt. Voltak számomra rémesen gyenge pillanatok, de egész jó megoldások is. Érzésem szerint nagyon hasonlít az előzőhöz. Annyit akarok ennek, mint az előzőnek, hiszen két jó pillanat jutott az évadra: Effy évadvégi vigyora és a koporsó ellopása. Nekem ez 7/10 lett végül. Majd a következő.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: