Pletykafészek – 1×01

Pletykafészek – 1×01
(Gossip Girl)

Én megpróbáltam. Mentségemre legyen mondva, hogy megpróbáltam. Igazából csak harmadjára sikerült végignéznem ezt a pilotot, ami nálam nagy szó, hiszen majdnem mindent próbálok végignézni. Ez is mutatja, hogy ez nekem nagyon nem jött be. Később lehet hogy javul valamennyit, de kisebb kétségeim vannak efelől.

A sorozat igazából egy gimnáziumi társaság életét mutatja be, amolyan felső tízezer módin. Drága ruhák, hotelszobák, hatalmas házak.. ilyesmi. A társaság élete azonban felkavarodik, amikor Serena egy éves bentlakásos iskola után visszatér. Persze ekkor előkerülnek a múltbeli dolgok. Ez is egy tinisorozat, szóval mindenki mindenkivel kavar sztori van kilátásban.

Azonban már az első részben elég szánalmas klisék kerültek elő, ami nagyon zavarta az összképet. Szinte természetes, hogy mi fog történni, hiszen ezt már sokféle sorozatból/filmből megszokhattuk. Persze szépen felvezették a történetet, de azért ez elég durva túlzás. Ami ezentúl idegesít, az a túlkoros szereplőgárda. Valahogy nem túl eredeti, ha a 16-17 éves diákokat, 22-24 éves szereplők játsszák. Egy pont a Skins javára.

Továbbá ott a baromi idegesítő narráció. Lehet, hogy csak a magyar szinkron teszi, de amennyire emlékszem angolul sem jobb, elvégre ugyanezek a mondatok vannak benne. Egyszerűen felesleges ez az egész. Még ez az SMS-es, blogolós hiszti szem áll jól. Kapják az SMS-t, de minek kell az? Fél perc múlva úgyis mindenki észreveszi. Az egész pilot valahogy üres és unalmas volt, nem igazán tudtam élvezni.

Bár mintha valahol a közepe tájától, ahol valami történik is, mintha élvezhetőbbé válna, de ez édeskevés. Ellenben kiemelendőek a szép ruhák, és a temérdek sok ismert dal. Volt itt Bjorktől Amy Winehouse-on át Akonig minden. Igazából eyecandy lányt kerestem végig, hátha valami leköt, de nem igazán sikerült.

Ez egy nagyon gyenge pilot volt szerintem, esetleg akkor folytatom, ha nagyon nagyon unatkozok, és nincs más sorozatom, de ez nem valószínű, hogy meg fog történni. Inkább Skinst nézek, mint Gossip Girlt. Nekem ez 2/10-nél nem ér többet. És a 2 pontot sem igazán tudom, hogy mire adtam.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: