The Big Bang Theory – 1. évad

The Big Bang Theory – 1. évad
(The Big Bang Theory)

Tulajdonképpen a TBBT esete szerintem elég tipikus. Remek sorozat, azonban egy idő után megreked egy szinten, és a poénokat azon az egy szinten folytatja. Ez egy ideig élvezhető, azonban egy idő után elkezd unalmassá válni, és akkor semmi sem állíthatja meg. Én hasonlókat éreztem a Jóbarátoknál is, és nekem ilyen a TBBT is.

Ez persze nem gond, hiszen folyamatosan kapjuk a remek poénokat, legfőképpen geek, kocka poénokat, és ez tényleg jó. Bár ilyenkor még nem fenyeget az a veszély, hogy megáll egy szinten, hiszen egy évad alatt nem sokat lehetett kiboncolni. Egy jó évadot nézhettünk, megismerhettük az alapszituációt és mégis jól szórakozhattunk.

Az alaptörténet annyi, hogy két fizikus, Sheldon és Leonard egy lakásban él, és gyakran találkoznak a két barátjukkal, a zsidó Howarddal és az indiai Rajesh-sel. Sheldon az igazi geek, hiszen nem sokat tud a társadalomról, a szociális korlátokról, de valójában nem is érdekli. Él a saját élete szerint, és nem igazán törődik mással.

Leonard már kissé szimpatikusabb figura, igazából elég szerencsétlen, s bár gyakran vágyik más emberekre, mégsem sikerül szerelmet találni. Howard élne leginkább a való világban, sokat szexelve és sok nővel, azonban egy nő sem igazán bír ránézni, egy bizonyos alkoholszint előtt. Rajesh egy indiai srác, viszont ha nem részeg, akkor nem tud társalogni a nőkkel, és ez általában nagy probléma.

Azonban az életüket felborítja -rögtön az első rész elején, hogy a fiúkkal szemközti lakásba, új szomszéd költözik. A neve Penny, és őrjítően dögös. Leonard persze rögtön bele is szeret, de a sikertelenül próbálkozik. Penny felforgatja a társaság életét, állandó vitákba keveredik, leginkább Sheldonnal.

A Sheldon-Penny ellentét elég jól mutat, és általában jól is szokott kisülni. Még Leonard sóvárgása Penny iránt is jó, azonban néha már a túlzásba viszi. A szitkom fő mozgatója egyértelműen Sheldon, aki a szociális kapcsolatok iránt tudatlan, de minden területen tudományos életével eléggé a középpontban van, és ebből adódóan elég sok poén szokott kisülni.

Raj kapja az indiai, etnikumi poénokat, de ez a nem-beszélek-a-nőkkel magatartás nem mindig jön jól ki. Engem már elég sokszor idegesített , hogy sosem társalog, és szerintem már elég sokszor átestek a ló túlsó oldalára ezzel a beszédképtelenséggel. Howard is sokszor idegesítően hat, de mégis valahogy poénosan rossz az egész. Mindenesetre kapja Howard is a zsidó poénokat, s ebből remek jelenetek szoktak kisülni.

Penny viszont teljesen kudarcos személy, és azon kívül, hogy szép, más jót nem igazán tudnék mondani. A konfliktus a geekekkel jó, de valahogy túl egyszerű és hétköznapi a többiekhez képest, de talán mégis ezért mutat jól a többiek mellett. Még Leslie Winkle is jól hozza a néha megjelenői női karaktert a fiúk között, s főleg az ellenszenv Sheldonnal szokott jó poénokat hozni. A vendégszereplők többsége is kellemes színt visz az egészbe, talán néhány kivételtől eltekintve.

Tulajdonképpen egy kellemes, sokat-röhögős sorozat, elég kommersz, de mégis szórakoztató. Igazából nem fog világokat megdönteni, de azért a heti 20 percet bőven megéri. Ez az évad nekem 7,5/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: