Kaliforgia – 2. évad

Kaliforgia – 2. évad
(Californication)

Az előző évad hangulatát mindenképp tudta hozni ez is, azonban ezen túl nem tudott mutatni. Sajnos nem tudott felülemelkedni a saját hibáin, és a mellékszálakat erőltették, szerintem túlságosan is. Azonban jól lehetett rajta szórakozni, és újdonságként még egy kis drámát is belecsempésztek. Szinte meglepetésként ért, de jól jött a sorozatnak.

*Innentől spoilerek* Lew halála nekem kissé furcsa volt, de mindenképp jó ötlet volt. Bár kedveltem azt az alakot, kezdett kissé idegesítő lenni, és nem lett volna túl jó látni egy érzékeny Lew-t, amint éppen a volt barátnőjével társalog. Pont idejében halt meg.

De ha az elején akarom kezdeni, akkor kezdjük ott, hogy Hank kasztráltatta magát. Ez megoldotta a további nem kívánt terhességeket, és még óvszerre sincs szükség. Meg is kapta a poénokat rendesen mindenkitől. Karennel elmentek a buliba, és szépen össze is vesztek. Emellett még egy rendőr is kiszúrta őket magának, és Hank a börtönben landolt.

Ott azonban megismerkedett Lew-val, aki nekem remek karakternek tűnt. Olyan mint Hank, csak kötöttségek és korlátok nélkül. Volt pár jó kis egysorosa, bár a végén meghalt. Az évad alatt persze Hank és Karen néhányszor összejött és néhányszor el is váltak. Hozzá lehetett már szokni.

Viszont további újdonságként képbe jött Becca szerelmi élete, ami azért nem mutatott annyira rosszul, mint elsőre tűnt. Egyrészt Hank végre apáskodhatott, és elpufogtatta az ekkori poénokat. Utálja a srácot, ez természetes. Becca sátánista, úgyis olyan divatos mostanság. Viszont úgy látszik Hank kezd beletörődni, hogy Mia ellopta a könyvét, és igazából elég is ebből. Mia úgysem fogja elismerni a plágiumot. Elmegy körútra, és remélem felszívódik a következő évadra, és kihagyják. Idegesítő alak.

Hank továbbra is kavart majdnem minden szembejövő nővel, legalábbis volt néhány szép hölgy az ágyában. Ellenben Karen még Lew hódításának sem hódolt be, neki Hanken kívül nem létezik más, és azért ez így van rendjén. Ami viszont nagyon idegesített, az Charlie és Marcy Runkle. Egyszerűen unalmas, és fárasztó volt az egész. Még az előző évadban valamennyire elment Charlie és a titkárnője együtt, de most már kimondottan unalmas, pedig nagy részt szenteltek nekik minden részből.

Ez a Daisy, meg a pornó, meg Charlie válása Daisy-ért… még Marcy mint drogos is borzalmas volt. Valahogy nem tudtam élvezni az egészet. Humor nem igazán szerepelt, de a drámai vonal sem sikerült valami fényesre. Nekem ez sok volt a mellékszereplőkből, akkor már Becca szerelmi életét inkább. Azért Hankék részéről kaptunk poénokat, egysorosokat, szurkálódásokat meg ilyesmiket bőven, és ezek szépen fel is dobták a jelenetek többségét.

Mondanám, hogy jobb volt mint az előző, de nem hiszem. Voltak jó pillanatai, és rosszak is, de valahogy ezek mégis arányban maradtak, és olyan feelgood volt az egész. Mondjuk 8/10. az reálisnak tűnik. A következő előtt talán még ledarálom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: