Nancy ül a fűben – 3. évad

Nancy ül a fűben – 3. évad
(Weeds)

Egy kissé csalódott vagyok, mert ennél valami nagyobb durranást vártam. Ez egy szép átlagos volt, de ennél nem több. Nancy és csapata további zűrökbe keveredik, míg az évadvégére már ki sem látszanak belőle, ahogy már megszokhattuk a sorozattól, és legfőképpen tőle.

*Innentől spoilerek* Kissé problémás ez a tűzvész, nem igazán látom a következő évad lehetőségeit. Vagy egy teljesen új koncepcióba kezdnek? Új város, új lehetőségek. Mivel Nancy leégette a fél házat, így nem igazán van sok lehetőség, illetve a mexikói miatt muszáj menekülniük.

Először is elég hamar kivégezték az előző évad cliffjét. Mennyi volt ez, két rész? Hamar. Túl hamar. Ugyan elkezdték bonyolítani Celia baromságával, de ez nem volt túl izgalmas. U-Turn hamar belement, hogy Nancy törlesszen, bár azért Conradot megtartotta kertésznek, viszont egész szépen kihúzták Nancy-t U-Turn szorításából. Egyszerűen megölték a fekete vezért. De maga a megölés, az kissé sántított.

Szegény Marvin kinyírta U-Turnt, elég önző módon. Elég lett volna Nancy-t kinyírni, így nem kell vele versengenie U-Turn kegyeiért. Azért magát a vezért kinyírni, kissé túlzás. De ez az ő problémája.

Végül még a heroin is kapóra jött, Guillermo volt olyan kedves és ki akarta nyírni Marvint. Ötletes, és remek. Ezek után persze előjönnek a kisebb gondok, mint a halott férj volt felesége, és persze annak a magánkopója. Valahogy ez nem vezetett sehová, kissé idétlen húzás volt. Mint valami ötlettelen filler. Ezalatt persze a fűraktárban razzia van, lehet költözni, méghozzá Celia lakásába.

Nekem nagyon nem jött be Celia bevonása a drogügyletbe. Idétlen volt. Semmi súlya és értelme sincs. Már az sem mutatott túl jól, hogy a medencébe szórta U-Turn füvét, de azért ez túlzás. A végén aztán Andy sikeresen a Botwin családra szabadította a motoros bandát, így még Silast is megverték. De jött Guillermo és felgyújtotta a fél várost. Sikeresen leég majdnem mindenki otthona, és Nancy szépen fel is gyújtotta a házukat, azért a biztonság kedvéért. Erőtlen évadzáró.

Az évad alatt persze voltak szép mellékszálak is, kezdve Dean fertőzéses bukásától. Valahogy nem tudtam sajnálni, meg úgy az egész Celia-Doug-Dean-Sullivan ügy, valahogy unalmas volt, semmi értelme nem volt. Legalábbis nem láttam. Megcsalták egymást, meg mittomén, de akkor is. Untam. Még az Olsen lány szereplése volt érdekes, egész jó eyecandy. Ellenben a keresztes ügy szórakoztató volt, főleg a hőkamerán elég jól mutatott.

Csak Dougnak juthat eszébe ellopni egy bazi nagy keresztet. Az évad folyamán remek karaktert sikerült belőle alkotni. A zenész Doug is jó volt. Mint valami csöves county-énekes. Viszont ez a Shane, mint valami őrült ügy sem volt érdekes. A nagy nyomás alatt kicsit megbolondult a gyerek, na és? Vagy akár a seregbe vonuló Andy. Úgy sem kedvelem az alakot, ideje lenne kiírni.

Maga az évad fura, unalmas és néhány szórakoztató ötlettel volt teli, de valahogy mégis működött. Olyan feelgood volt majdnem végig, pár résztől eltekintve. A változó zenéhez kezdek hozzászokni. Úgy 7/10. Az előző nyomába nem igazán tud érni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: