Így jártam anyátokkal – 1. évad

Így jártam anyátokkal – 1. évad
(How I Met Your Mother)

Elég sok jót hallottam felőle, így gondoltam bepróbálom, és nem is bántam meg. Kommersz kis sorozat, jó poénokkal, és egész jó kis szereplőkkel. Kicsit olyan Jóbarátok utóhatás érződik rajta, legalábbis nekem először ezt tűnt fel. Van egy kis kommentár és a nagy része tulajdonképpen visszaemlékezés. Mindenképpen folytatni fogom, elvégre már valahol a 4. évadjában tart a sorozat.

*Innentől spoilerek* Az alapsztori rém egyszerű. Ted, a kétgyermekes apa 2030-ból meséli el két gyerekének, hogy is ismerte meg az anyjukat. Azonban ahelyett, hogy a lényegre térne, nem csak az ismerkedést meséli el, hanem az összes kalandját 2005-től kezdve. Ted legjobb barátja Marshall, aki már legalább 9 éve él együtt a barátnőjével, Lily-vel, és a sorozat kezdetekor meg is kéri a kezét -ideje is volt-.

Emellett Ted másik legjobb barátja Barney, aki leginkább a Jóbarátok Joey-jára emlékeztet. Nem akar megállapodni, kalandra vágyakozik, és folyton bajba is kerül Teddel együtt. Megjelenik Robin (aki nő), és beleszeret Tedbe, aki viszont szereti.

Folyton kerülgetik egymást, és nem akarják egymásnak bevallani, ha meg éppen összejönnének, akkor Ted elcseszi. Kezdve ott, hogy az első randijukon közli vele, hogy szereti, vagy azt hazudja, hogy szakított a barátnőjével, miközben nem… olykor szánalmas helyzeteket tud produkálni Ted barátunk.

A sorozat fő alakjának kiemelném Barney-t. Nélküle nem hiszem, hogy túljutottam volna a második részre. Ő adja meg az alaphangot és az alaphangulatot a sorozatnak. A poénjai és a viccei jól szórakoztatnak. Rajta kívül még Tednek van néhány jó kis egysorosa, de sajnos rajtuk kívül elbukik a sorozat.

Marshall és Lily valahogy csak elvan végig az évad alatt, és nem sok értelmük van. Nem adnak semmi pluszt a sorozatnak. Még a hálaadási kitérő, amikor majdnem kiderült, hogy Lily terhes, az sem tudott megfogni. Unalmas és idióta. Ellenben Ted és Robin kapcsolata már jobb. Kicsit olyan Ross és Rachel Jóbarátok-hatás érződik rajtuk.

Valójában azonban, ami fő erőt tud adni a sorozatnak, az a hangulat. Megfoghatatlan, de jó hangulat. Végig feelgood az egész, még ha nem is olyan érdekes jelenet van érvényben. Talán a kommentár teszi, hiszen az mindig jó helyen van, és jókat mond. A szereplők is jól kiegészítik egymást. Ted olykor vérbeli balfácán, hogy elviselhetetlen lenne Barney nélkül. Egyedül Barney-val nincs semmi gondom, nincsenek felesleges párbeszédei, jó poénokat mond és jó figura.

Ted távkapcsolata Victoriával sem volt valami érdekes, inkább idegesítő. Tény, hogy romantikus valamilyen szinten, de mégis csöpögős. Azonban a legrosszabb húzása a sorozatnak, az a spoilerek ellövése. Nem szabadott volna elmondani a jövőbeli Tednek, hogy Robin nem a gyerekek anyja. Szép húzás lett volna, hogy végig várjuk, hogy összejöjjenek, erre belép valaki más, mint a gyerekek anyja.

Olyan érzésem van, mintha a krimiben előre közölnék, hogy ki nem gyilkos, és azt nézzük órákon át, hogy a nyomozó be akarja bizonyítani, hogy ő a gyilkos. Végül itt az évadzáróban összejöttek, de nem tudom meddig marad így. Volt esőtánctól pofozkodásig minden. Barney különösen nagyon alakított.

Kellemes kis sorozat, unalmas pillanatokra, remek hangulattal és jó poénokkal. Majd folytatni fogom mindenképpen. Megér úgy 6,5/10 pontot.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: