Ki vagy, doki? – 4. évad

Ki vagy, doki? – 4. évad
(Doctor Who)

sajnos az előző évad után nagy reményekkel kezdtem bele ebbe az évadba, azonban az évadzáró dupla rész kivételével a többi epizód nem sikerült olyan fényesre. a Doktornak új társa lett, s vele folytatja a kalandjait térben és időben. az évad végére az évad közben elcsepegtetett jelek összeállnak teljes egésszé, s feltűnnek a régen nem látott ismerősök is. valójában a Doktor legújabb útitársa is egy rég nem látott ismerős, hiszen a 3. évad előtt karácsonyi rész főszereplője, Donna Noble lett az új társ. az univerzum azt akarta, hogy újra összefussanak, ez bizonyos. elvégre, ahogy az első részben kerülgették egymást az nem volt semmi. azonban nekem nem igazán jött be Donna. valahogy idegesítő és kissé rugalmatlan. még eyecandy-nek sem megy el nálam. ugyan a karácsonyi rész egész érdekes volt, a többi nem nagyon tudta felülmúlni a tavalyi évadot. a Christmas Special jó volt a maga nemében, ez a Titanicos incidens jól mutatott. nekem kissé sokan haltak meg, bár a főhősnőnek is meg kellett halnia, elvégre Kylie nem igazán lehet egy évadon keresztül a Doktor útitársa. azonban már itt is feltűnt Donna nagyapja, ami furán mutatott a további részek fényében.

Amit igazán élvezni tudtam, azok a ‘crossoverek’ az epizódok között. pl. Donna nagyapja feltűnik a specialban is, míg végül kiderül, hogy ő Donna nagyapja. aztán ugye a bolygók eltűnése. ki gondolta volna, hogy a Poosh elveszett holdja érdekel akárkit is, vagy éppen az Adipose bolygó. de ezek az apró jelek Rose visszatérésére is jók voltak, először csodálkoztam, hogy mit keres itt Rose, de aztán már összeállt a kép. de igazából a részek többsége nem volt annyira izgalmas, érdekfeszítő és érdekes, mint elvárni lehetett volna. mintha kifogytak volna az ötletekből az írók. ez a zsírlényes fiaskó, vagy akár a Pompeii-incidens. valahogy nem mutattak elég izgalmat fel. még a Doktor lánya sem keltett bennem különösebb érzelmeket, azon kívül, hogy Georgia Moffett elég szépen mutatott a tévé képernyőjén. a feltámadása ellenben további incidensekhez vezethet a későbbi évadok során, bár nem hiszem, hogy előveszik. valahogy nem jó látni, ahogy a Doki elkeseredik. egyszerűen nem illik hozzá. ő komoran áll, és a végtelenségbe bámul, mindenféle kimutatott érzelem nélkül. az évadzárón kívül a legjobb rész szerintem az Ood-os volt. érdekes lények ezek az Ood-ok, és valahol megható is volt az egész rész. a sorozat nagy izgalmait általában a dupla részek keltik, de se a Könyvtáros, se a Sontaranos nem tudta igazából felkelteni az érdeklődésemet. a Könyvtáros kusza volt inkább, mint izgalmas. hiszen valahol kis félelmet akartak belénk vinni ezzel az árnyékos dologgal, de még sem sikerült. a Doktor jövőbeli társa és/vagy szerelme meg talán még fel fog tűnni. érdekes lenne. a Sontaran meg csak Martha feltűnése és klónozása miatt volt érdekes. a Gyémánt-világos rész leginkább a Poosh-crossover miatt volt kiemelkedő, bár önmagában sem volt rossz. az Agatha Christie-ügy még egészen megállná a helyét, de túlságosan krimis volt. mintha egy Poirot vagy egy Miss Marple részt néznék. amit még kiemelnék, az az évadzárót felvezető epizód. egyszerűen nem állta meg a helyét, és teljesen felesleges volt. jó volt Rose-t újra látni, de valahogy nem volt elég érdekes. bár fura volt látni, hogy a Doktor nélkül mi lenne a Földdel, de valahogy mégsem adott ez elég erőt a résznek. de az évadzáró tényleg remek epizódegyüttes volt. rengeteg szereplő tűnt fel, s ez azoknak, akik látták a régebbi részeket jó volt, bár mások nem hiszem, hogy élvezték ezt a sok, új szereplőt. de igazi szereplőtobzódás volt, Sarah Jane-nel, Jack kapitánnyal, Rose-zal, Marthával, a Torchwood-dal, Rose családjával, egy új Doktorral, egy fél-ember fél-Idő-Úr Donnával és Harriet Jones-szal. remek húzás volt ez a Subwave hálózat, így szépen el lehetett érni mindenkit. összegyűltek a Doktor barátai, a Doktor csapata. még ez a nevetségesen sok Dalek is jó volt, de remélem már végleg kihaltak. kissé mélyebb gondolatokat sikerült a Dokiba ültetni, a barátai és a Föld pusztulása miatt. a vége még egész tűrhetően sikerült, legalább Rose boldog lesz az új Doktorral. szép befejezés.

ez az évad szvsz nem tudott olyan szintet hozni, mint az előző, csak az évadzáróra ért meg minden. sok elvarratlan szálat sikerült befoltozni, így szerintem Rose sem fog már feltűnni. átlagos évad, jó évadzáróval. 8/10, de évadzáró nélkül ennyi sem lenne.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: