A mentalista – 1×01

A mentalista – 1×01
(The Mentalist)

A nyomozós sorozatokat nem szokásom darálni, inkább csak heti egy órát szánok rá. Azonban most nem fogok erre heti egy órát szánni, mert annyira nem jó. Egyszerűen átlagos. Korrekt, de nincs komoly kiemelkedő pillanata, bár nincs gyenge sem. Keverjük össze a Psych-ot, a House-szal és adjunk hozzá egy csipetnyi Monkot s íme, kész is a sorozat.

Az alapfelállás annyi, hogy van egy nyomozó, aki régen ál-médium volt, és “segített” az embereken. Valójában azonban rendkívüli megfigyelőképessége van, és kisebb-nagyobb trükköket használ. Elég Psych-szerű. Azonban a legnagyobb baj az, hogy nyugodtan gondolhatjuk médiumnak is, hiszen nem magyarázza meg (és nem kérdezik tőle), hogy honnan tudja a részleteket, s ez elég idegesítő.

Tehát ez a mentalista éppen nyomoz és megfejti az ügyeket egy csapattal. Van egy szelíd nő, egy kisebbségi ázsiai és valami nagymenő. Tiszta House. Meg van egy főnök csaj, aki elég Cuddy-s. De a mentalista elég hallgatag és komor általában. A múltjában elég rossz dolgok történtek, és legfőképpen ezt a rejtélyt akarja kideríteni.

Az első eset sem volt valami nagy durranás, a gonosz tulajdonképpen lenyelt egy elég nagy klisé trükköt, de utána a mentalista meg a bűnöző el is beszélget, és elmondja, hogy tisztában volt vele, hogy ez egy trükk. Szép megoldás. Amúgy átívelő szál is van, egy Red John nevű gyilkos miatt, aki egyértelműen benne volt a mentalista múltjában. Úgy sem fog semmi kiderülni róla.

Ez egy korrekt, átlagos sorozatnak néz ki, de nem annyira jó, hogy nézzem. A Psych vagy a Monk ennél jobb, ott legalább ökörködnek a nyomozások közben. Nem hiszem, hogy folytatom, ez nem tudott annyit nyújtani nekem. Bár a kinti nagy nézettséget nézve, javult a helyzet később. Úgy 6/10.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: