Dreamgirls

Dreamgirls
(Dreamgirls – 2006)

Ugyan kevés musicalt láttam, de ez mindenképp ott lesz a kedvenceim között. Azt hiszem itt majdnem minden a helyén volt, ellentétben pl. a Mamma Mia!-val. Némi történet, egy kevés dráma, általában jó szereplők és remek zene. Kellemes hangulata van a filmnek, és bár kissé drámai hangulat árad belőle, mégsem úszik át az egész horrorba, mint a Sweeney Todd.

A történet röviden annyi, hogy van három fiatal fekete csaj, akiknek jó hangjuk van, és énekelni akarnak. Felkérik őket Jimmy Early vokalistáinak, és innentől kezdve beindul a karrierjük. Ugyan az üzlet, a hatalom és pénzvágy olykor sok jót ledönt, így a csapatból kilépnek, s a menedzsert már semmi sem érdekli jobban a pénzénél, azonban a végére majdhogynem hepiend lesz, de azért fullad az egész csöpögésbe.

Mint a legtöbb musicalben, itt sem a párbeszédekre fektetik a hangsúlyt, és ez jót tesz neki. Nem beszélnek sokat és feleslegesen a szereplők, így nem is lehet a dialógusokkal mellélőni. Cserébe viszont sok-sok dal felcsendül, s a legtöbb még párbeszédet is helyettesít.

Az egészben felmerülnek kicsit mélyebb gondolatok a pénzvágyról és az emberi értékekről, de mindezt jól tudja előadni, mindenféle (legalábbis sokféle) klisé és közhely nélkül. A remek dalokhoz jó énekes is kell, és itt lép képbe a remek színészi gárda. Beyoncé és Jennifer Hudson óriásit alakít, főleg Jennifer remekül hozza a figurát.

Az ambiciózus menedzsert Jamie Foxx játssza el, s bár vele nem mindig voltam kibékülve, hiszen sok érzelmet nem kaptunk a szerephez, de igazából a figurában nincs érzelem. Felbukkan még Eddie Murphy, aki J. Early szerepét veszi magára, szerintem jól szerepel. Eddie-nél nem szoktuk meg az ilyen műfajt, hiszen általában vígjátékokban láthatjuk, de most jót nyújt.

Szerintem mindenkinek megéri megnézni, aki szereti a jó dalokat egész jó történettel és némi drámával körítve. Nekem tetszett. 8/10


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: