Kis Vuk

Kis Vuk
(Kis Vuk – 2007)

Mondhatnám, hogy életem egyik legrosszabb filmjét láttam, és talán nem is tévednék. Egyszerűen feleslegesnek éreztem a film 80 percét, mert csodálom, hogy bármelyik 5 éven felüli élvezni tudja. A film első öt perce után lestem, kerestem az értékelhető momentumokat, és igazából nem találtam. Egyszerűen gagyi film, amit sokszor egy gyengébb, sok évvel ezelőtti számítógépes játék grafikája is leelőz.

A történet mondhatni szánalmas, a szereplők unalmasak, a zene rosszkor szólal meg, és még folytathatnám. Kis Vuk, az eredeti Vuk fia boldogan éldegél az erdőben, amikor az orvvadászok lelövik a fél családját, csak az apja marad életben. Igen, most komoly eseményt mondtam el, de ez a film első 2 percébe belefért. A Kis Vuk persze ki akarja szabadítani az apját, akit az orvvadászok eladtak az erdő közepén lévő cirkusznak, ami éppen akkor érkezett oda.

Ezalatt az ultramodern tolószékkel, és egy nagyothalló kutyával rendelkező Alex beleszeret a cirkusz-igazgatónő mostohalányába, akiről azt állítják hogy szép. Ezt nem sikerült megállapítanom, igazából örültem, hogy meg tudtam különböztetni a lány orrát a fülétől, mert a karakterek kidolgozásilag úgy 10 évnyi lemaradással küszködnek. Ez az első magyar 3D animációs film (vagy hasonló), és megtudtuk, hogy hol áll a magyar filmgyártás. Majd még 10 év múlva szeretném újra megnézni.

Szerepel még a filmben egy Jobbfék meg egy Balfék nevezetű koma, akiket viccesnek szántak, nagyon kevés sikerrel. Aztán ott van még a cirkusz-igazgatónő, akinek absztrakt módon műkarja van, és az Alex nevű fiúval valami kapcsolata van. A véletlenszerűen történő események mellett fel-felcsendül valami zene, ami vagy rémesen csöpögős magyar zene, vagy rémesen rossz magyar rapzene lehet, amit egy károgó “madár” lény szolgáltat. Nekem egyik sem nyújtott nagy élményt.

A műkarú nő visszaemlékezésiben valami nem magyar (talán angol?) nyelvű pop zene szólal meg. Érdekes párosítás. Az állatokat leginkább onnan tudtam megkülönböztetni, hogy van-e rajtuk nyakörv, mert rendkívül hasonlít egymásra például egy nyúl meg egy róka. Igen, megint a látvány. Emellett a háttér néha bántóan nem 3D-s.

Az emberek mozgása engem nagyon emlékeztetett a Runaway nevű 2001-es számítógépes játékéra, de az általában jobb volt. A szinkronhangok még valamennyire a helyén voltak, bár a Kis Vuk hangja fülsértően rossz volt.

Összességében ez egy rémisztően rossz film volt, de értékelem az erőfeszítést, mivel mást nem tudok, úgy 1/10-re.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: