Ki vagy, doki? – 3. évad

Ki vagy, doki? – 3. évad
(Doctor Who)

Azt kell mondanom, hogy az eddig látott évadok közül a harmadik a legerősebb. Persze csak a 2005-ös újraindítás óta. A Doktornak új társa van, s újabb kalandokba keverednek térben és időben. Az évadban jártak a Föld keletkezésénél, de az univerzum végénél is…

Az egész évadba sikerült mindent belecsempészni, amit kellet. Volt rengeteg humor, sok dráma, izgalmas pillanatok, jó forgatókönyv, érdekes karakterek és még egy csöppnyi szerelem is. Lényegében minden részt sikerült megkedvelnem, és mindegyik tudott újat mutatni. A karácsonyi különkiadásban Donnával találkozhattunk, aki megfelelő társa lehetne a Doctornak, és legalább szerelmes sem lehetne belé.

Valahogy azonban nem sikerült megkedvelnem, így örültem Marthának, az igazi társnak, s jobban kedveltem, mint Rose-t. A karakter megfelelően tudta kombinálni a humorát és a lényét a Doctorral, és együtt remek csapatot alkottak. Bár a Jones család szerintem kicsit túl sokat szerepelt az évadban, még éppen nem várt zavaróvá. Kép mögött spoiler.

Az epizódtörténetek remekek voltak. A Dalekek elég meglepően léptek elő a semmiből, de azért meg tudtak mindent oldani. Még egy Dalek van valahol az univerzumban, feltehetőleg csak a következő évadban fog előtűnni. A másik duplaepizód, a Vér családjával volt talán a leggyengébb az epizódok közül. Az egész emberré válás nem tudott olyan drámai lenni, mint lehetett volna, és ez a szerelem sem hatott túl jól, bár lehet, hogy csak azért, mert tudtuk, hogy nem lehet semmi.

A Shakespeare-rész inkább a misztikus-rejtélyes vonalat erősítette, és kevésbé volt sci-fi, mint ahogy megszokhattuk. Rengeteg poént el lehetett sütni, s meg is tették, ez adta az epizód hangulatát. A Lazarus-project egyedül Saxon feltűnése miatt volt érdekes, különben kevés sci-fi volt benne, amit sajnáltam kissé.

A New New York autópályáját szemléltető rész volt egyértelműen a legmeghatóbb, rengeteg feszültség és érzelmi töltet volt jelen, s ez mind a hasznára vált. Boe Arcának megjelenése inkább fun volt, mint komoly jelentőségű, és egyedül Jack elszólása miatt vált fontossá. Nem tudom, hogy elő fogják-e szedni ezt a Boe szálat a közeljövőben, mert még érdekes dolgok jöhetnek elő.

Az élő Nap is inkább az érzelmi részt tette előre, de emellett a kérdések a humor vonalát, míg a Nap megszállása kicsit az ijesztgetős vonal mentén haladt, és a Doctor érdekesen nézett így ki. A horror részt a “Don’t Blink!” is erősítette, és tényleg lehetett félni szegény angyaloktól. Egyetlen probléma, hogy a Doctor nem szerepelt túl sokat, s szinte csak vendégszereplőként volt jelent. Kicsit többet is játszhatott volna.

Az évadzáró viszont (a többinél is jobban) fenomenális volt. Onnantól kezdve, hogy megláttuk az emberMesternél az órát, minden felpörgött. Kiderült, hogy a Doctor régi ellenségéről van szó, akinek viszont remek személyisége van. Humoros, vidám, könnyed és gonosz. A zeneként szóló dalok megadták a vidám hangulatot, s ezt sikerült kombinálni a Doctor lehangoltságával, az emberek kegyetlenségével, és az utódok gyilkolásával. Igazából nem hiányoltam semmit. Jack feltűnése szintén kedvezett a hangulatnak. A szavak ereje kicsit kilógott, valami reálisabbra (a körülmények között) vártam, de azért remek volt.

Különösen jó évad volt, jó megvalósítással, és remek pillanatokkal. Talán egy, maximum két kevésbé jó (bár még az is 8-9 körüli) rész volt. Mondanám, hogy 9,5, de ha Lostra megadtam a 10-et, akkor erre is meg kell. Ez az évad megér 10/10-et. Mindenképp.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: