Ayakashi Ayashi – Különös történetek a Tenpou-korból

Ayakashi Ayashi – Különös történetek a Tenpou-korból

Maga a sorozat 25 részből áll, ámbár tartozik hozzá még egy öt része OVA is. Általában ezt nem szoktam kiemelni, de itt volt szerencsém látni, és azt kell hogy mondjam, érdekes dolgok tudnak ezekben kiderülni. Az anime valahol a középkori Japánban játszódik, illetve konkrétan a Tenpou-korban. A városokat ellepik a csavargók, sokan éheznek, miközben a politikai életben sem minden tökéletes.

Főhőseink sem sokkal különböznek a csavargóktól. Egy hegyi ember, egy szentély papja, egy jobb sorsra érdemes szamuráj, egy színész, egy csavargó… ők az Ayashik. A ‘földistenek’ vagyis a ‘youi’-k üldözői. Elpusztítják a youikat, és megeszik a húsukat. Ezzel azonban segítenek az embereken. A csavargó, név szerint Ryuudou Yukiatsu, pedig különleges képességgel rendelkezik. Képes kiolvasni mindenből az eredeti nevét, és a névből egy fegyvert vagy hasonlót elővarázsolni.

Valójában mindent átjár a különös, misztikus, középkori fantasztikum, és ez elég sok helyen megmutatkozik. Maga az anime elég érdekes és kalandos, persze csak az élvezi, aki kedveli az ilyenféle fantasztikumot. Olykor bele-belebonyolódik a politikai csatákba, és a háttér mögött futó eseményszálakba, s emiatt néha kissé követhetetlen lesz, de elég hamar fel lehet venni a fonalat.

A cselekménye leginkább epizodikus, mivel egy-egy csatát, egy-egy youi ellen vívott ütközetet ír le az epizód, azonban a vége felé elkezd kibontakozni az igazi történetszál. Az OVA ezután a szálat tovább folytatja, s tovább bonyolítja, s az öt rész alatt elég sok minden történik. Az anime vége kimondottan kellemes, és szép, míg az OVA befejezése már kevésbé, inkább csak olyan fél-hepiend lesz.

A sorozatban elő kerülnek néhol mélyebb gondolatok, de határozottan nem erre fektetik a hangsúlyt. Megjelenik néhol a vallás, illetve főleg az OVA-ban a Menny és a Pokol kérdése. Viszont a humor is megjelenik, de csak olyan egyszerűen, animésen, puszta színező hatás miatt.

Zeneileg szerintem túl sokat nem mutat, inkább hagyományos japán zenék jelennek meg, és tényleg csak színező hatása van. Grafikailag sem sok panasz lehet vele, de mivel 2006-2007-es anime, így ez természetes. Tulajdonképpen az Ayakashi Ayashi egy kalandos, rejtélyes, fantasztikus anime, kellemes hangulattal és érdekes történettel. Úgy 7/10-re értékelném. Mindenkinek tudom ajánlani, akit a fantasztikus történet nem ijeszt meg.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: