Doktor House – 4. évad

Doktor House – 4. évad
(House)

Mondhatnám, hogy ez egy nagyon jó évad volt, nagyon jó évadzáróval, de ezzel nem értek egyet. Az évad vége felé lefelé ívelt a sorozat, míg a végén szinte teljes unalomba fulladt, pedig volt esemény. Az a baj, hogy túl sok ötletet ellőttek az elején, s végére nem maradt.

*Innentől spoilerek* Az évad elején House új dokikat válogat, és szerintem itt volt a sorozat a csúcson. Csak sziporkáztak az írók, akár a House poénokat nézzük, vagy akár az eseteket. Egyszerűen jók voltak. Ha valaki még emlékszik az évad elején lévő űrhajós nőre, vagy a takarítóra. Egyszerűen érdekes volt. Az egyszerűbb, súlytalan eseteket fel tudták dobni. Még mindig elvigyorodok Oszamára gondolva.

A csúcs egyértelműen az első rész volt. Tudom, hogy a készítők ide tettek minden újat, mert kellenek az új nézők is, de ez nem izgat. Egyszerűen jó volt, a takarítótól kezdve a baromi jó gitárlopásig. Talán a legjobb ötletük volt ez a gitárlopásos ügy, kezdve Wilson alakításától egészen House visszavágásáig. Ahogy Wilson felemeli nyugodt arccal az újságot, erre abból részletek hiányoznak, amiket már felhasznált a túszos levélhez… fenomenális.

Az új dokik behozatala a sorozatba tényleg jó ötlet volt. A harmadik évad végi nagy elbocsájtás hullám egyszerűen nem volt érdekes. Próbáltak az érzelmeinkre hatni, vagy érzelmes jeleneteket mutatni, de valahogy nem volt az igazi. Azonban az előző évad végi szenvedés megérte, mert ilyen jó évadkezdet ritkán volt. House annyit sziporkázott, poénkodott, amennyi csak belefért. Az új dokik felfedezései House-szal kapcsolatban szintén érdekesek voltak, hiszen nem sok doktor szokta elküldeni autót mosni a jelöltjeit.

Azonban ahogy a létszám csökkent, úgy kezdett a sorozat eredetisége is. Az évad szerintem legrosszabb ötlete Foreman volt. Felesleges volt, szinte végig. Olyan érzésem van, hogy a készítők azért hagyták a csapatban, mert biztosra akartak menni, és nem akarták, hogy minden új legyen. De ezt így nem kellett volna. A néger dokit el tudnám képzelni rendes orvosnak, ahogy alkalmanként segítséget kér House-tól, vagy éppen fordítva. Chase-zel meg Cameronnal ezt remekül meg is oldották, de Foremannel nem igazán tudtak mit kezdeni. Az évad első felében még duzzog a régi munkája miatt, azután meg egyszerűen nem csinál semmi értelmeset. Bár az évad végére valamennyire sikerült normális helyet találni neki, de azért kár az évad többi részéért.

Visszatérnék Cameronhoz és Chase-hez, hiszen remekül megoldották a szerepüket. Nem tűntek el, lehet tőlük segítséget kérni, de még sem szerves részei a csapatnak. A csapat is egész szépen összeállt. A mormon koma kiesése remek húzás volt, a mormonsága miatt egyszerűen felesleges volt. “Gyilkos szuka” Amber pedig érdekes alak, főleg hogy a végére még Wilsonnal is összejött. A csapatba igazából ő sem kellett volna, de így jobb mellékszerep jutott neki. Kutner, mint indiai koma, nem túl izgalmas. Azontúl, hogy indiai semmi érdekes nincs benne, csak az etnikusra hajazva lehet szórakozni vele.

Taub ugye a plasztikai sebész doki, olykor zűrös magánélettel, de ő már jobb választás volt. Ellenben ott van 13, aki amellett, hogy nagyon Cameron utódnak tűnik, érdekes figura. Huntington kórja van, meg nem tudom, hogy a másik izgalmas dolog mikor derül ki róla, de szerintem csak az ötödik évadban, így ezt kihagyom.

Első ránézésre nekem kissé ‘déja vu’ érzésem lett az évadzáró részektől, de még sem olyan azért, mint a 2. évad vége. Amber halála szerintem egész jó lépés volt, engem a karakter eléggé idegesített a vége felé. Azonban ez az évadzáró nem volt a legjobb. Éreztem végig, hogy ad1, meg kell halnia Ambernek, mert úgy lesz cliff. ad2, House-nak be kell vállalnia az életveszélyes valamit, mert lehet aggódni érte. ad3, az érzelmeinkre nagyon akarnak hatni. Szinte már tolakodó módon, s már majdnem be is jött, de azért mégsem. Amber halála előrehoz néhány dolgot, kezdve ott, hogy Wilson mérges lesz jó néhány részen át House-ra, mert ez egyértelmű. A másik pedig a Cuddy-House féle szál lesz, hiszen végig pedzegették, de nem tódultak bele, azonban most ott a széken kuporgó-kezet fogó rész miatt kötelező. Ezt én díjaznám.

Nekem nem jött be az érzelmes House. Tudom, hogy élettel telivé akarták tenni a karaktert, de egyszerűen nem állt jól neki. A buszon ülős, Amberrel beszélgetős, filozofálós jelenet is sántított. Hiteltelen volt egy négy évadon át antiszociális, kevés érzelmet mutató House-nál. Már az aggódó arc sem áll jól neki, nem hogy a szöveg.

Tehát maga az évad érdekes volt, remek ötletekkel, de a végére ellaposodott, míg nekem a végére majdhogynem érdektelenné vált. Mintha az összes poénos, humoros részt az elejére tették volna, míg a végére már csak az érzelmek maradtak. Legszívesebben 8 pontot adnék rá, de ha eszembe jut az évadnyitó rész muszáj adnom 8,5 pontot a 10-ből. Ezt még elő fogom venni párszor.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: