Hellsing

Hellsing

Eredeti, 13 részes vámpíros történet sok izgalommal, érdekes szereplőkkel, szép megvalósítással, és remek ötletekkel. Legalábbis látszólag. bár az érveim nagy rész igaz, talán nem kell mindent elkapkodni.
Hiszen azért nem minden olyan izgalmas mint elsőre tűnik. Nálam a sorozat nagy gyengéje a sok üresjárat volt. Egyszerűen voltak olyan pillanatok, részek, amelyek teljesen feleslegesek voltak.

Szerintem a készítők nem engedhetnék meg maguknak, hogy egy ilyen, nem túl hosszú sorozatot teletömködnek gyenge párbeszédekkel, s üres jelenetekkel. Pedig már-már én is úgy érzem, hogy megengedhetik maguknak. Mivel egyszerűen olyan jó a film hangulata, hogy nem sokan foglalkoznak mással. Az igazi vámpíros sztori, a remek karakterek olyan hangulatot kölcsönöznek az egész szériának, hogy aki egyszer elkezdi, az nagy valószínűséggel ott is ragad a végéig.

A történet röviden annyi, hogy van Angliában egy intézet, mely természetfeletti lények kiirtására szakosodott. Ez a Hellsing intézet, melynek vezetője Sir Integra Wingates Hellsing. Azonban az intézet azért is tud ennyire hatékony lenni, mert az intézet alkalmazza Alucardot, minden vámpír legerősebbét. Alucard tényleg rendkívül erős vámpír, s emiatt a nehezebb megbízásokat ő végzi el.

Itt is megjegyzem, hogy ha nem hagyták volna abba a sorozatot 13 résznél, akkor egy remek epizodikusság jellemezhetné. Egy eset- 1-2 rész. S igazából ezt a koncepciót viszik majdnem a film végéig, s az egyetlen összefüggő rész az, hogy a megölt vámpírokban mindig találnak egy chipet. És a történet folyása szépen elindul, de mire gyönyörűen kialakul, már vége is a sorozatnak. Ez a 13 rész átka.

Ha több részt is forgattak volna (vagy megengedték volna az alkotóknak), akkor kevésbé kellett volna összecsapni a végét. Az utolsó részen éreztem, hogy vége, mert amire kellett volna, arra nem hagytak időt. Mintha 1 részben akarják elmesélni azt, amit kettőben kellene. S ez nem válik hasznára a sorozatnak. A fő összecsapás kissé kidolgozatlan, s már-már egyszerű. Megemlíteném még a mellékszereplőket, hiszen csak hasznára váltak a filmnek. Ott van Walter, a komornyik, aki régen nagy gyilkos volt.

Vagy ott van Seras Victoria, aki régebben katona volt, azonban Alucard megmentette a halálból, s vámpírrá változtatja, így már ő is a Hellsing Intézet szolgálatában áll. Sajnos rá túl nagy hangsúlyt fektetnek, s a legtöbb felesleges dolog is tőle indul el. Azután ott van a Júdásról elnevezett iskarióti Intézet a Vatinkánban, ami szintén vámpírokat öl, ők azonban Anglián kívül. Persze Alucard néha összetűzésbe kerül az egyik ‘iskariótival’.

Grafikáról még nem beszéltem, de nem is fogok sokat. Egyszerűen a helyén volt. Szépen megalkották az alakokat, s nagyon illet a sorozathoz. Zenéről még áradozhatnék, de nem teszem. Remek volt, bár nekem nem túl emlékezetes. Az opening az, ami rendkívül tetszett. Mindent összevetve el kell mondanom, hogy remek sorozat. Ahol le tudja kötni a nézőt, ott izgalmas (bár néha kissé hatásvadász), de a legjobb egyértelműen a hangulata. Nekem ez egy 8/10-es sorozat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: